Alias: Onvoltooid verleden – Eva Burgers

Alias was een speciale opsporingsdivisie die andere politieteams ondersteunde. We zaten in een onopvallend gebouw op een industrieterrein; niemand die vermoedde dat hier gespeurd werd naar criminelen.

Korte inhoud 
“Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Samen met haar collega’s wordt ze gevraagd om te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw. Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt. Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privéleven, krijgt de kwestie een totaal andere wending.

Onvoltooid verleden is het tweede deel in de spannende boekenreeks ‘Alias’, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.”

Sinds ik wist dat hij vrij was gekomen, stonden zijn felle blauwe ogen, kale glimmende hoofd en scherpe trekken rond zijn mond vaker op mijn netvlies dan me lief was.

Mijn mening 
Deel 1 van de Alias-serie vond ik erg fijn, dus ik had veel zin in dit 2e deel!

Julia is onderdeel van het Alias-rechercheteam, ze ondersteunen (in het geheim) andere politieteams en kunnen net even wat meer onder de radar opereren. Dit keer helpen ze de centrale recherche bij het onderzoek naar de verdwijning van een jonge vrouw. Ze lijkt niet vrijwillig vertrokken uit haar huis, gezien de bloedsporen. Zit haar nieuwe vriend erachter? Hij is ook spoorloos…
Ondertussen wordt Julia privé ook achtervolgd door haar politiewerk. Iemand met kwade bedoelingen valt haar lastig. Het wordt steeds moeilijker voor Julia om haar hoofd bij haar werk te houden nu ze continu over haar schouder moet kijken…

Ook dit boek leest weer heerlijk! Het verhaal is van begin tot eind lekker vlot en pakkend. Ik heb het boek (bijna) in één ruk verslonden.
De vermissingszaak en zoektocht, de stalker van Julia, de vreemde en beangstigende dingen die er gebeuren, de brieven die je tussendoor leest van een getroebleerd jong meisje aan haar vertrokken moeder… Het verhaal heeft de hele tijd een lekkere spanning en je weet niet wie in de omgeving van Julia helemaal te vertrouwen is. Logisch dat ze zich steeds moeilijker kan focussen op haar werk als er privé ook zoveel engs speelt!
Het is een lekker spannend verhaal, een lekker vlot weg lezend verhaal en een lekker compact maar compleet verhaal. Natuurlijk met wel met wat resterende vraagtekens, want er komt meer Julia, meer Alias, gelukkig!
Ik lees er graag meer over!! Ik vind deze politiethriller-reeks echt heel erg fijn.

Wat was er met me aan de hand? Ik leek alle grip op de realiteit te verliezen en verwarde logische gebeurtenissen met merkwaardige toevalligheden.

Onvoltooid verleden 
ISBN 9789020608175 – Uitgever: Pepper Books – 160 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Deel 2 in de Alias-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.