Remy leest: Bureau Speurneus (2) en de junglebende – Jozua Douglas #kinderboekenweek

Arie rekte zich luid kreunend uit. ‘Ik heb wel zin in een broterham. Zal ik jullie eens even lekker trakketeren?’ 

Korte inhoud 
“Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.”

Toen hoorden ze ineens een bekende stem door de lobby schallen: ‘You see twee kids hiero? My tellefoon is gejet.’ 

Remy (11) leest 
Meneer De Bruin en zijn zoon Lev van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. (dat staat voor: Sublieme, Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk) hebben een opdracht gekregen. Ze worden uitgenodigd met nog een paar andere privé-detectives bij Arie, de broer van een vermist persoon. Ze gaan naar Costa Banana voor een zoektocht. Het is geen gewone opdracht maar een wedstrijd wie als eerste Cor vindt. En het is gevaarlijker dan ze denken…

Dit is echt een superleuk en supergrappig maar ook spannend boek! Het spannendste gedeelte vond ik dat ze achtervolgd werden door gekke Arie. Ze rennen dan dwars door de stad. Ik vind Arie een erg grappig personage omdat hij een rare manier van praten heeft en hij is ook niet zo goed in Engels. Hij zegt heulmaal in plaats van helemaal en nog véél meer van dat soort gekke dingen.
Ik had het boek heel snel uit, zo leuk vond ik het en ik heb hem zelfs al een tweede keer gelezen! Ik hoop dat er nog veel delen komen!!!
(Het past ook prima bij het Gi-Ga-Groen! thema van de Kinderboekenweek!)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Bureau Speurneus en de junglebende
ISBN 9789026161087 – Uitgeverij De Fontein – 256 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Illustraties: Geert Gratama – Deel 2 in de Bureau Speurneus-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.