Fontana Banana: Een superheld op vier poten – Judith Visser

Elk jaar mag ik van papa en mama een verlanglijstje maken voor mijn verjaardag. (…) Ik heb tien dingen opgeschreven. Hier komen ze!
1. Een grote hond
2. Een kleine hond
3. Een middelmaat hond …

Korte inhoud 
“In het slaperige stranddorpje Zanderije woont de kleine Shelly. Voor haar achtste verjaardag wil ze maar één ding: een eigen hond! Maar haar moeder vindt dat maar niks, helaas…

Op een dag wordt bij de magische fontein op het dorpsplein een puppy gevonden: Fontana. Al snel komt Shelly erachter dat Fontana nog bijzonderder is dan ze al dacht. Als hij een banaan heeft gegeten, kan hij namelijk praten. En vliegen! Shelly is de enige die dit weet. Want zoiets bijzonders kun je maar beter geheimhouden, toch?

Wanneer Shelly samen met Fontana op boevenjacht gaat, lijkt het erop dat ze zijn superkrachten niet langer verborgen kunnen houden… Hoe zal dit avontuur aflopen?”

De zwartharige donut onder de bananenbak doet één oog open.
Hij kijkt me recht aan.
Ik slaak een kreetje. Het is een hondje! Een puppy!

Mijn mening 
Ik ben gek op de romans van Judith Visser, dus was heel enthousiast dat er een kinderboekenserie (7+) van haar zou verschijnen. Ik was heel erg benieuwd naar de avonturen van Shelly en Fontana Banana!

Shelly wil voor haar achtste verjaardag dolgraag een hond, maakt niet uit wat voor soort! Maar helaas, haar moeder is niet gek op honden (bah!) dus het zit er niet in… Maar dan wordt er in hun dorpje Zanderije, bij de ooit magische fontein, door de groenteboer een puppy gevonden. Shelly en de kleine zwarte Fontana zijn meteen de dikste vrienden. Ze mag hem vaak meenemen voor een wandelingetje en om tijd met hem door te brengen, zo voelt het toch een beetje alsof Fontana van haar is. Dat is al heel speciaal, maar Fontana blijkt nog veel bijzonderder… Als Shelly hem banaan voert (daar is hij gek op) krijgt hij superkrachten: hij kan praten en vliegen! In het geheim gaan Shelly en ‘Fontana Banana’ op boevenjacht… Hoe lang zal het duren voordat ze ontdekt worden?

Ik heb dit boek voorgelezen aan de kinderen (Remy 11 & Levi 8) voor het slapengaan. Iedere avond moesten we toch nét nog even een stukje verder lezen dan de bedoeling was, dus dat zegt al veel!  Het verhaal is echt heel erg leuk! Lief, die band tussen Shelly en Fontana (en dat ze zo toch een beetje een hond heeft), spannend, het grote geheim van wat Fontana allemaal kan en hoe lang het geheim zal blijven, en avontuurlijk, hun boevenjacht: het oplossen van het raadsel van de lege vrachtwagen… Fontana groeit als kool en Shelly kan dus op zijn rug meevliegen! Hoe gaaf is dat?!
We hebben met zijn drietjes enorm genoten van alles wat Shelly en Fontana beleven! En we vonden het dorpje Zanderije, waar iedereen zo’n beetje boven zijn eigen winkel woont (de ouders van Shelly hebben een schoenenwinkel) erg leuk en het mysterie van de magische fontein op het dorpsplein erg intrigerend! Het verhaal leest heerlijk weg/voor, er staan leuke illustraties in en het doet meteen verlangen naar meer! Al vond Levi de ‘cliffhanger’ (zoals hij het noemt) minder geslaagd. Nu konden we niet meteen verder lezen!
Op naar deel 2 dus! Waarin hopelijk meer duidelijk gaat worden over waar Fontana vandaan komt en wat er nou met die fontein is…

Ik voel dat mijn mond openzakt. ‘Fon-ta-na?’ zeg ik langzaam. ‘Kun jij… práten?’
Fontana spert zijn glimmende kraaloogjes wijd open en zegt: ‘Ik denk het!’ (…)
‘En ik kan ook vliegen!’ klinkt het dan opgewonden uit zijn mond.

Een superheld op vier poten 
ISBN 9789402710779 – Uitgever: HarperCollins Holland – 192 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Illustraties: Nouchka van der Est – Deel 1 in de Fontana Banana-serie – Leeftijd: 7+

2 thoughts on “Fontana Banana: Een superheld op vier poten – Judith Visser

  1. Mijn dochter is ook enorm fan van het boek. Zijn dat plaktatoeages of stickers die je op de foto hebt? Waar heb je die vandaan? ☺️

    1. We verheugen ons op het tweede deel! Het zijn plaktatoeages (& een boekenlegger), die kreeg ik erbij van de uitgeverij <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.