Jacht om Middernacht – Benjamin Read & Laura Trinder

Het zag er helemaal niet naar uit dat het een dag was waarop er iets ergs stond te gebeuren, maar misschien is dat nooit zo.

Korte inhoud 
“Een deur die alleen om Middernacht open gaat… een postkantoor vol magische brieven en pakketten… een gevaarlijke maar prachtige wereld vol wonderlijke wezens. Emily verlangt naar het Middernacht Uur, een magische wereld waar de tijd stil is blijven staan en waar zij speciale krachten heeft. Maar ze kan er niet meer naar binnen. Mensen uit het Rijk van de Dageraad zijn niet meer welkom. Tot haar vrienden haar stiekem, vermomd als pakketje, het Middernacht Uur binnensmokkelen. Oog in oog met een nietsontziende duistere macht vecht Emily voor de magische wereld waar ze zo van houdt, met haar allerlaatste sprankje hoop.”

‘Nou, we verzetten ons vooral tegen hun plannen om het Grote Werktuig uit te schakelen, het Middernacht Uur te vernietigen en het Daglicht te overmeesteren, resulterend in eeuwige duisternis.’ Japonica glimlachte bemoedigend. ‘We dachten dat je ons daarbij waarschijnlijk wel zou willen helpen.’ 

Mijn mening 
Wat keek ik uit naar meer Middernacht Uur! Van deel 1 en 2 genoot ik en nu is er dan deel 3 (het slotdeel, snik!) van deze magische trilogie!  Een mooie afsluiting?

Emily wil dolgraag terug naar het Middernacht Uur (‘een andere wereld; Victoriaans Londen bevroren in de tijd op het moment dat de klokken van de Big Ben (het Grote Werktuig) voor het eerst om middernacht luidden in 1859, een toevluchtsoord voor alle overgebleven monsters en magie’), waar ze vrienden heeft gemaakt en waar ze magische krachten bezit. Maar het lijkt erop dat een kwade kracht het MU in haar macht heeft en Dagjesmensen zoals Emily niet meer welkom zijn… Haar vrienden uit het MU weten haar toch naar binnen te smokkelen en daar sluit ze zich aan bij het Verzet. Haar vrienden rekenen op de brutale en vindingrijke Emily om een briljant plan te bedenken om de machtige vijand (een oude bekende) te verslaan, voordat het MU voor altijd verloren gaat… Het lijkt hopeloos, maar zal het haar toch lukken?

Tijdens het lezen kwam alles van de voorgaande delen vanzelf weer terug, uit herinnering en door wat ze in het boek vertellen, heel erg fijn bij een serie waarbij het toch alweer een tijd geleden was dat ik de vorige delen las!
En wow, wat is dit een ontzettend spannend en meeslepend verhaal! Het was zo gaaf om weer met Emily in dat bijzondere Middernacht Uur te zijn, waar allerlei vreemde wezens huizen en waar magie normaal is. Waar Emily ook ontdekt heeft dat ze magie in zich heeft en waar ze vrienden voor het leven gemaakt heeft in o.a. Tarkus de ghûl (die twee kunnen heerlijk bekvechten, maar houden van elkaar). Het idee dat die magische wereld misschien wel ten onder zal gaan… Hartverscheurend! Ik hoopte heel hard dat Emily en haar vrienden de vijand weten te verslaan, ook al lijkt dat haast onmogelijk…
De eindstrijd is onwijs heftig! Dit slotstuk van de trilogie is misschien wel het allerspannendste deel! Heerlijk! Ik heb zo zitten genieten, zo intens zitten meebeleven, op het puntje van mijn stoel!
Ik baal ontzettend dat er nu een einde is gekomen aan de serie. Ik ga die gave magische wereld en de brutale Emily met haar vreemde familie en bijzondere vrienden enorm missen. Van mij hadden er nog wel minstens drie delen mogen volgen.

Tarkus snoof. ‘Ik ben de leider van het Verzet, niet je assistent.’
‘Als het helpt om dat tegen jezelf te zeggen, moet je dat vooral doen.’ 

Jacht om Middernacht 
ISBN 9789025883676 – Uitgever: Leopold – 312 pagina’s – Verschenen: juli 2022 – Vertaald door: Marie Lotte Hagen – Deel 3 in de Middernacht-trilogie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.