Moordende hitte – Sophie Wester

‘Tjongejonge, ik ken maar weinig mensen die zo slecht tegen de hitte kunnen als zij. Het zou me niks verbazen als ze binnenkort iemand de hersens inslaat.’ 

Korte inhoud 
“Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte.
De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.”

Mijn mening 
Ik heb hem dan wel net ná de hittegolf gelezen, maar kon me goed inleven in de hittegolf van dit boek!

Annejet wil samen met haar buurvrouwen een belevingstuin opzetten op een braakliggend stuk grond vlakbij. Haar buurvrouw en beste vriendin Karin is iets minder enthousiast dan Annejet, maar gaat mee in de plannen. Ook Tineke en Mariska doen mee en Lieke en de nieuwe buurvrouw Katja, die weer een vriendin van haar is, doen ook mee.
De komst van die aantrekkelijke, alleenstaande moeder Katja schudt de boel in de straat behoorlijk op en brengt een reeks van gebeurtenissen op gang. Naarmate de temperatuur stijgt, lopen de gemoederen onderling steeds hoger op. Welke (dodelijke) geheimen komen er allemaal aan het licht?

Dit verhaal bevat véél perspectieven (een aantal buurvrouwen komt aan bod), véél geheimen, véél leugens, véél onderlinge frustraties, véél drama… Kortom: een beetje een soap in boekvorm! Stoppen met lezen is in ieder geval geen optie.
Het was voor mij geen op-het-puntje-van-je-stoel-thriller, het verhaal is niet al vanaf het begin heel erg spannend, maar wel van begin tot eind héél erg meeslepend! Waar gaat het heen met alle geheimen en alle leugens? Wat voor knetterend einde gaan we krijgen als het onweer losbreekt na al die bloedhete dagen? Wie zal er het loodje leggen? Welke huwelijken houden stand?
De schrijfstijl is lekker vlot, het verhaal leest echt heerlijk weg en op het einde is het zeker wel super spannend! Een heel fijn verhaal dus! Ik heb ervan zitten smullen. 

Moordende hitte 
ISBN 9789461096777 – Uitgever: De Crime Compagnie – 300 pagina’s – Verschenen: augustus 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.