Slipjacht – Jowi Schmitz

Bloederig, extreem en een beetje grappig, dat is wat hij zoekt. Want als de tekening heel erg is, zou het echte leven net iets minder erg moeten zijn.

Korte inhoud 
“Verdwijnen. Dat is het enige waar Matteo aan kan denken als zijn vader zijn bloederige tekeningen ontdekt en hem naar een therapeut wil sturen. Tijdens het schoolkamp op de Veluwe gaat hij ervandoor.
Maar Matteo is niet de enige in het bos. Er is iemand die nóg ongelukkiger, nóg driftiger en ik elk geval véél gevaarlijker is dan hij.
Iemand die de jacht op hem heeft geopend…”

Hij moet nog even schakelen. Het ene moment was hij thuis en verheugde hij zich op vier dagen ongestoord tekenen, en zijn vader ontwijken natuurlijk. Nu zit hij opeens in de bus op weg naar de Veluwe.

Mijn mening 
Weer een nieuwe Kluitman-novelle (heerlijk spannende en kort maar krachtige verhalen voor Young Adults). De eerste van Jowi Schmitz en voor mij ook meteen de eerste kennismaking met deze auteur!  En wat een gave cover heeft dit boek! #coverlove

Matteo (15) is niet van plan mee te gaan op kamp; hij is een buitenbeentje, een driftkop, en heeft niet echt vrienden, dus hij blijft liever thuis om te tekenen. Maar dan ontdekt zijn strenge vader zijn bloederige tekeningen en wil hij Matteo naar een therapeut sturen. Opeens lijkt schoolkamp toch niet zo’n slecht idee… En Matteo heeft een plan: eenmaal op de Veluwe gaat hij ervandoor! Hij blijkt alleen niet de enige te zijn die daar in het bos ronddwaalt en algauw moet Matteo rennen voor zijn leven…

Wat was dit een heerlijk spannend verhaal!  Ik begon met lezen en kon echt niet meer stoppen, ik moest weten hoe het zou gaan aflopen voor Matteo (die helemaal niet zo onsympathiek is als hij lijkt, er is uiteraard een reden voor zijn gedrag en zijn tekeningen) en voor het vossenwelpje Remi, zijn nieuwe vriendje… Wie is die ‘Mosman’ die achter Matteo aan zit? Wat is zijn verhaal? Waarom zit hij achter deze eenzame jongen aan? Dat kom je natuurlijk allemaal langzamerhand te weten. Je leest het spannende verhaal vanuit Matteo en vanuit Mosman, dus je krijgt allebei de kanten mee. Twee aangrijpende kanten kan ik wel zeggen. Ze hebben allebei zo hun problemen… En ik werd helemaal verliefd op vosje Remi!
Een van begin tot eind spannend en vooral heel meeslepend verhaal, met een heerlijk beangstigend sfeertje wat me helemaal in zijn greep wist te houden. Echt een heel gaaf verhaal! Heel compleet ook, echt weer kort maar krachtig, knap hoor!  Een fijne eerste kennismaking met Jowi Schmitz dus, dit smaakt zeker naar meer…

Ik vlucht onder de grond, weg van de jongen en het naderende noodweer. Maar de onrust blijft.
Het was dom van dit kind om me wakker te maken.

Slipjacht 
ISBN 9789020696554 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.