Levi leest: De magische bieb #3 & Game Helden #3


Levi leest: De magische bieb & Game Helden 
Levi en ik mochten de 3e delen in deze superleuke series lezen! (Billy Bones Bazen* boeken: super leuke verhalen voor beginnende lezers die al lekker kunnen lezen, zonder AVI-niveau eraan vastgeplakt.)   Toen de boeken binnenkwamen begon Levi meteen met lezen en binnen twee dagen had hij ze allebei uit.  Daarna heb ik ze ook gelezen: en ook ik heb weer genoten! Van allebei de series zijn dit (voorlopig) mijn favoriete delen!

‘O, jongen toch!’ zegt ze verschrikt.
‘Heb je soms mijn potlood gebruikt?’
Op dat moment zegt Jonas:
‘Stan, je eenhoorn…
Hij beweegt!’ 

De magische bieb 3: Eenhoorn in paniek! – Femke Dekker & Mark Chambers 
“Het is feest in de bibliotheek: er komt een illustratrice langs om een tekenworkshop te geven. Stan heeft er eerst helemaal geen zin in, totdat hij per ongeluk een magisch potlood in handen krijgt… De eenhoorn die hij daarmee tekent, komt tot leven! Voordat hij en zijn vrienden Wilgje en Jonas het weten, rent het magische wezen de bibliotheek in. Help, de eenhoorn slaat op hol! Hoe gaan de vrienden dit nou weer oplossen?!”

Levi (8) leest 
Was je blij toen het boek binnenkwam?  
Ja! Omdat ik nu weer alle delen heb! En ik vind het een leuke serie!

Waar gaat het boek over?  
Er komt iemand tekenles geven in de magische bieb en Stan tekent een eenhoorn. Per ongeluk met een magisch potlood van de illustratrice… Dus de eenhoorn komt tot leven! En dan moeten Stan en Wilgje en Jonas hem zien te vangen…

Wat vind je van het verhaal?  
Leuk! Omdat het over de bieb gaat en dit is geen gewone bieb, maar een magische en daarom gebeuren er steeds allemaal gekke magische dingen.

Wat vind je van de illustraties?  
Mooi! Ik vind ze er heel leuk uitzien en zo zie je goed wat er allemaal gebeurt.

Hoe vind je het verhaal lezen?  
Goed, ik kwam geen moeilijke woorden tegen en had het boek snel uit.

Wat vind je van de personages? Wie vind je nu het leukst?  
Leuk, omdat ze allemaal magische dingen beleven, in ieder boek een andere hoofdrolspeler. Dit keer Stan. Ik vind Jonas het leukst, die mag snoepen in de bieb!

Heb je zin in meer boeken over de Magische bieb?  
Ja! Heel erg! Ik hoop dat er nog meer delen komen! Ik heb daar wel zin in.

‘Wat de fakkel heb je gedaan?’ snauwt ze.
‘Eh… ik heb ons mogelijk eventueel naar
de prehistorie gestuurd,’ zegt Manú.
‘Maar het ging best wel per ongeluk!’ 

Game Helden tegen de dino’s – Marcel van Driel & Paco Vink 
“Na een schoolreisje naar een dinopark wordt de bus gekaapt door De Leeuwin, de grootste vijand van de Game Helden. Wanneer Manú de klas per ongeluk naar de prehistorie stuurt, moeten de Game Helden samenwerken met De Leeuwin en haar klonen. Maar dan stuiten ze op een woeste Spinosaurus! Lukt het de Game Helden om veilig terug te keren naar het heden? En kunnen ze De Leeuwin vertrouwen?”

Levi (8) leest 
Was je blij toen het boek binnenkwam? 
Ja! Ik pakte hem meteen om te gaan lezen!

Waar gaat het boek over?  
De vrienden, de Game Helden, gaan naar Dinoland met de klas, daar komen ze hun vijand De Leeuwin tegen en om te ontsnappen met de bus maakt Manú per ongeluk een portaal open naar de echte dinowereld… (De Game Helden hebben allemaal game-krachten in het echt) Daar moeten ze veilig weg zien te komen!

Wat vind je van het verhaal?  
Heel erg leuk! Omdat het over gamen en dino’s gaat! En wij zijn toevallig in de zomervakantie net naar Dinoland geweest.  En ik vind het leuk dat de hoofdpersonen van die speciale gave dingen kunnen!

Wat vind je van de illustraties?  
Mooi! Ze hebben veel kleur en er zitten ook stripjes tussendoor!

Hoe vind je het verhaal lezen?  
Makkelijk! Geen lastige dingen tegengekomen, behalve de naam Phileine…

Wat vind je van de personages? Wie vind je nu het leukst?  
Leuk! Omdat ze superkrachten hebben! Puck vind ik het leukst, omdat ze eerst roze haar had en nu turquoise haar! En ze is supersterk!

Heb je zin in meer boeken over de Game Helden?  
ZEKERSTEWETEN!!! Omdat ik de Game Helden superleuk vind! En de volgende gaat over piraten!!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

*Uitgeverij Billy Bones: “Billy Bones Bazen-boeken zijn avonturen die kunnen worden voorgelezen, die je samen óf lekker zelf kunt lezen. Alle verhalen hebben korte hoofdstukken en zinnen om lezen makkelijker en leuker te maken. Kies jij voor actie en humor of voor magie en vriendschap? Met Billy Bones Bazen word jij lezen de baas!

De magische bieb 3: Eenhoorn in paniek! 
ISBN 9789030508793 – Uitgeverij Billy Bones – 104 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Illustraties: Mark Chambers – Deel 3 in de serie – Leeftijd: 7+

Game Helden tegen de dino’s 
ISBN 9789030508786 – Uitgeverij Billy Bones – 104 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Illustraties: Paco Vink – Deel 3 in de serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.