Kleine Jonathans grote dag – Steve Small

Het was Jonathans verjaardag. Hij was een heel jaar ouder dan gisteren…
Ik ben beslist gegroeid, dacht hij.

Korte inhoud 
“Jonathan is een kleine olifant met GROTE ideeën.
En vandaag is een GROTE dag – Jonathan is jarig! Als cadeau krijgt hij een jas, precies zoals zijn vader altijd draagt. Maar de jas is te groot. Of is Jonathan te klein? Wanneer zijn vader hem meeneemt voor een feestelijk dagje uit, doet Jonathan een GROTE ontdekking…”

Het was precies wat hij had gehoopt. Een nieuwe jas, nét zo een als pap had.
Hij was perfect.
Behalve dat hij te groot was.

Mijn mening 
Ik hou zo van de illustraties en prentenboeken van Steve Small!   Heel erg blij dat er weer eentje is verschenen!

Kleine Jonathan is jarig, hij is een heel jaar ouder dan gisteren! En beslist een stuk gegroeid! Hij is enorm blij met zijn verjaardagscadeau: een jas net zoals papa. Alleen is de jas wel te groot… Mama stelt voor dat Jonathan en papa naar de stad gaan, naar de kleermaker en langs bij opa. De kleermaker lopen ze steeds net mis, maar papa en Jonathan doen wel een hoop leuke dingen. Daarbij komt Jonathan er helaas wel achter dat hij toch niet zo groot is als hij zou willen…  Maar als ze bij opa op bezoek gaan, weet hij Jonathan weer op te vrolijken!

Zoals ik gewend ben van Steve Small is dit boek weer een kleurrijk en lief genot voor het oog! En er zitten ook altijd heerlijk wat grapjes in de illustraties (de fietstaxi-chauffeur: zijn gezichtsuitdrukking ) dus je kunt iedere keer bij het (voor)lezen weer wat nieuws ontdekken.
En het verhaal is zo vertederend! Die schattige kleine Jonathan die zo graag GROOT wil zijn, wel net zo GROOT als papa! En dan toch wat teleurstellingen te verwerken krijgt als blijkt dat, ook al is hij jarig, dat toch nog niet zo ver is… Heel mooi hoe opa hem uiteindelijk dingen weet te vertellen en laten zien waaruit blijkt dat hij en zijn vader ook niet altijd zo groot waren en dat dat helemaal prima is.
Een heel lief, kleurrijk en herkenbaar verhaal over jarig zijn, opgroeien (snel graag!) en familie. Een aanwinst in ons Steve Small-rijtje!

‘Hij is niet te groot,’ zei Jonathan met een diepe zucht.
‘Ik ben te klein.’ 

Kleine Jonathans grote dag 
ISBN 9789021031170 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Vertaald door: Joukje Akveld – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.