Mol is jarig – Marieke van Hooff & Henk van der Gugten

Op Mols kleine kalender
stond een datum in het vet.
En hij had er zelf ook nog
een rondje om gezet.

Korte inhoud 
“Mol is jarig en geeft een gezellig verjaardagsfeestje. Daar horen ballonnen bij, taart, slingers en natuurlijk ook cadeautjes! Wie er allemaal naar zijn feestje komt, ontdek je in dit vrolijke boekje.

In deze schattige reeks kom je alles te weten over Mol en zijn vriendengroep. Ontdek een prachtig universum vol kleurrijke personages met een heel hoge aaibaarheidsfactor.”

Mol haalde hapjes, drankjes,
belde Varken voor een taart.
En, oh ja, alle slingers nog.
Waar had hij die bewaard?

Mijn mening 
Ik ben al een hele tijd gek op de lieve (Mol-)illustraties van Henk van der Gugten (op Instagram hier & hier te vinden) en was heel erg benieuwd naar de prentenboeken over Mol en zijn vriendjes!  Heel blij dat ik er eentje mocht ontvangen voor mijn blog!

Mol heeft afgeteld tot zijn verjaardag en vandaag is het zover! Tijd om aan de slag te gaan met hapjes, drankjes, slingers en het huis klaarmaken voor de visite…  Varken neemt een prachtige zelfgebakken taart mee en alle vriendjes hebben een cadeautje voor Mol!

Wat een onwijs leuk prentenboek!  Ik ben en blijf verliefd op Mol! Nu niet alleen meer op de heerlijk kleurrijke en vrolijke illustraties, maar ook op het superleuke en lieve verhaaltje op rijm! Daar hou ik wel van, als het lekker soepel loopt zoals hier, leest dat zo heerlijk voor. 
Het is een ontzettend aansprekend geheel zo met die knalkleuren (niet té, vind ik, heel aangenaam in balans met ook grotendeels witte pagina’s ertussen), die schattige figuurtjes met hun spillepootjes en grote hoofdjes en het herkenbare verhaal (in niet superveel tekst) over een verjaardagsfeestje met attente cadeautjes.
Ik ben nu nog benieuwder geworden naar de andere Mol-prentenboeken!

‘Gelukkige verjaardag, Mol!
Hieperdepiep, hoera!
We wensen jou een heerlijk feest
in de gloria.’ 

Mol is jarig 
ISBN 9789464291568 – Uitgever: Pelckmans – 32 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Illustraties: Henk van der Gugten – Deel in de Mol-serie – Leeftijd: 2+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.