Help! Een verrassing! – Miriam Bos

‘We gaan iets leuks doen,’ had Suus gezegd.
‘Maar wat, dat is nog een verrassing.’ 

August maakt zich nu al zorgen…

Korte inhoud 
“Help! Suusje Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos.
Maar August houdt helemaal niet van verrassingen…
Wat zou Suus van plan zijn? Komt dat wel goed?”

Wat als ze langskomt met iets groots en engs?
Of iets wilds en onstuimigs wil doen?

Mijn mening 
Ik volg Miriam Bos al jaren op Instagram (#illustrationlove) en zag al af en toe iets voorbijkomen over haar wens voor een prentenboek over August en Suus, figuurtjes waar ik al meteen helemaal verliefd op was, en nu is dat prentenboek er dan ook echt! Verschenen bij Uitgeverij Lemniscaat

August de Vos wacht vol angst en beven op zijn vriendinnetje Suusje Eekhoorn, ze komt hem zo halen om iets leuks te gaan doen, maar wat ze gaan doen is nog een verrassing. Maar: August houdt helemaal niet van verrassingen!
Suus houdt van wilde en gekke dingen doen, August houdt van lezen, luieren; rustige dingen… Wat als ze wat engs gaan doen? Of wat luids en druks?
Misschien moet August zich maar verstoppen en doen of hij er niet is…
Of kan hij Suusje wel vertrouwen?

Dit boek gaat zó over mij!  Ik kon me zo ontzettend herkennen in de angsten die August uitstaat. Verrassingen zijn eng! Want wat als degene die jou wil verrassen niet goed weet waar je van houdt?
Heel mooi dat dit prentenboek een introverte hoofdpersoon heeft voor wie niet alles groots en meeslepend hoeft. En dat het laat zien dat je als vrienden best heel verschillend kunt zijn, want Suusje is juist extravert. Maar dat betekent niet dat ze August niet zijn rustige zelf laat zijn: ze blijkt hem juist door en door te kennen…  En wat is het einde grappig!! Heel leuk gedaan!
En dan de illustraties… De illustraties vind ik zó mooi! Zo kleurrijk, zo aansprekend, zo lief en leuk!! Ik ben echt helemaal verliefd op August en Suus en ik hoop dat er meer avonturen met deze twee goede vrienden gaan volgen. Ik weet in ieder geval zeker dat wij hier thuis nog vaak zullen genieten van dit fijne verhaal met de prachtige illustraties! 

Wat als ze hem meeneemt naar iets luids?
En iets heel druks?

Help! Een verrassing! 
ISBN 9789047713838 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: maart 2022 – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.