Toen ze verdween – Carla Kovach

Ze vouwde de kaart voorzichtig open, om te zien voor wie hij was. Toen ze de uitgeknipte letters las, hapte ze naar adem (…). ‘Dit kan niet,’ zei ze fluisterend, terwijl ze de vingernagel die in de kaart zat oppakte. Zeven jaar geleden was het, dat ze haar vriendin voor het laatst had gezien.

Korte inhoud 
“Na een geslaagd feestje loopt Samantha in haar eentje door een drukke straat naar huis, een route waar ze normaal gesproken slechts tien minuten over doet. Ze komt nooit thuis aan.

Zeven jaar na haar verdwijning, op de dag waarop ze haar drieëndertigste verjaardag had moeten vieren, ontvangt haar beste vriendin Diane een brief die geadresseerd is aan Samantha. Als Diane de envelop opent, haalt ze er een verjaardagskaart uit, en een vingernagel, gelakt in een oudroze kleur: dezelfde kleur die Samantha altijd droeg. De politie laat de nagel onderzoeken, maar hij blijkt niet van Samantha. Hij is van een andere vrouw: Jade Ashmore. Jade is vermoord, alleen niet zeven jaar geleden. Haar moord vond plaats in de nacht voorafgaand aan de bezorging van de envelop…”

‘Bij Jade Ashmore ontbrak de nagel van haar rechterpink. Dat er op dezelfde dag als de moord nóg een nagel opduikt is wel erg toevallig.’ 

Mijn mening 
Het vierde deel alweer in de fijne Inspecteur Gina Harte-serie!  Net als bij o.a. Arlidge, Bryndza en Marsons weet ik altijd zeker dat dat genieten gaat worden!

2012: Iemand wil Samantha, die met iedereen flirt, een lesje leren. Ze komt die avond na een feestje niet thuis…
2019: Jade is buiten op zoek naar haar man op een avond na een feestje, ze wordt bruut aangevallen en komt niet meer thuis…
Diane, de beste vriendin van Samantha ontvangt een verjaardagskaart op de verjaardag van haar zeven jaar geleden verdwenen vriendin, met in de envelop een nagel met precies dezelfde kleur nagellak erop als zij altijd droeg. Maar: die nagel blijkt van de vermoorde Jade. De twee zaken hebben dus duidelijk met elkaar te maken. Wat wil de dader zeggen? En zijn er meer vrouwen in gevaar?
Aan inspecteur Gina Harte en haar team om het mysterie te ontrafelen en de moordenaar te vinden. Het is alleen een extra moeilijke zaak voor Gina, want haar traumatische verleden komt wel erg dichtbij…

Zoals ik gewend ben van Carla Kovach leest het verhaal heerlijk vlot, met korte hoofdstukken en lekkere vaart in het verhaal. Het is meeslepend van begin tot eind en wordt steeds spannender en spannender naarmate de ontknoping dichterbij komt! 
Ik leefde zoals altijd erg mee met hoofdpersoon Gina Harte, wiens spoken uit het verleden, die haar sowieso nog altijd achtervolgen, in dit verhaal nog meer tot leven komen… Weet ze haar hoofd er wel bij te houden? Zal ze niet instorten? En ik beleefde de zaak intens mee; de frustratie van het moeizame onderzoek, het wel verdachten hebben (meerdere eikels komen in aanmerking!), maar steeds maar geen concrete bewijzen. Echt een hele fijne combi met de privé-strubbelingen van de sympathieke, moedige en koppige  Gina! Het verhaal verveelt geen moment.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik weer ontzettend heb genoten van deze Gina Harte-thriller en dat ik meteen uitkijk naar het volgende deel! (Dit najaar!)

Toen ze verdween 
ISBN 9789022593936 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Barbara Lampe – Deel 4 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.