Hij & Zij – Alice Feeney

Aan elk verhaal zitten minstens twee kanten:
De jouwe en de mijne.
De onze en die van hen.
De zijne en de hare.
En dat betekent dat er altijd iemand liegt.

Korte inhoud
“Er zitten twee kanten aan dit verhaal.
Jou en mij. Hij en zij.
Eén van ons is een leugenaar.

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is verslaggever Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…
Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.”

Het werk is veranderd, ik ben veranderd, maar dat is niet het enige.
Dit is anders.
Ik heb nog nooit eerder onderzoek gedaan naar een moord op iemand die ik ken.

Mijn mening
Alice Feeney is goed in thrillers vol leugens/leugenaars en je als lezer op het verkeerde been zetten en verrassen. Ik was erg benieuwd hoe dat in dit boek zou zijn!

ZIJ, Anna Andrews, journalist voor de BBC, drinkt te veel en heeft een masker op. Wat heeft ze te verbergen? Wat is er in haar verleden gebeurd? Waarom heeft ze zoveel tegenzin om naar het dorpje Blackdown te gaan als daar een moord gepleegd is en zij verslag moet doen?
HIJ, Jack Harper, inspecteur bij de politie van Blackdown, heeft ook wat te verbergen. Hij kent bijvoorbeeld het slachtoffer. Maakt dat hem verdacht? Of wil iemand dat hij verdacht lijkt? Wat voor geheimen worden er allemaal blootgelegd in het ‘lieflijke’ Blackdown?
Wie kun je vertrouwen? Wie vertelt de waarheid? Wie liegt? (En waarom?)

Het is vanaf het begin duidelijk, iedereen heeft geheimen, iedereen liegt wel ergens over. Hij en Zij hebben allebei dingen te verbergen en leiden niet het leven dat ze hadden willen leiden.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen gepakt werd door het verhaal, op de een of andere manier kwam ik er gewoon niet echt lekker in. Het leest lekker vlot met die korte hoofdstukken, dus dat was het probleem niet, maar het hing samen van vaagheid, leugens en maskers en het voelde ook de hele tijd een beetje afstandelijk. Ik kon me niet echt inleven in de hoofdpersonen en vond het niet onwijs spannend. Wel vond ik het verhaal intrigerend genoeg om het boek tóch niet weg te leggen en hoopte ik op nog een fijne verrassende wending…
Het verhaal werd wel spannender en boeiender en gelukkig werd ik op het einde nog verrast!  Daardoor toch blij dat ik doorgezet heb en het boek niet weggelegd heb. Maar al met al niet de beste Feeney die ik gelezen heb.

Hoewel ik nu helemaal niet hier wil zijn, is Blackdown eerlijk gezegd de enige plaats waar ik nooit meer naartoe wil. Vooral niet na gisteravond. Sommige dingen zijn te lastig om uit te leggen, zelfs aan onszelf.

Hij & Zij 
ISBN 9789400513556 – A.W. Bruna Uitgevers – 416 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Vertaald door: Catalien en Willem van Paassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.