De beller op lijn vier – J.D. Barker

Jordan Briggs’ stem vulde de auto. ‘Hé Bernie, wat voor spelletje had je in gedachten?’ 

Korte inhoud 
“Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?”

‘Het is heel eenvoudig. Ik noem twee opties, en dan wil ik dat jij zegt welke van de twee je het meest aanspreekt.’
(…)
‘Als het om openbaar vervoer hier in New York gaat, heb je dan liever Ubers of gewone taxi’s?’ 

Mijn mening
De boeken van J.D. Barker zijn altijd heerlijk spannend, dus ik was wel weer benieuwd naar deze nieuwe thriller! (niet zo heel nieuw meer, door mijn rare 2021 een beetje blijven liggen helaas)

Jordan Briggs heeft een succesvol radioprogramma in New York. Ze is een keiharde en tegen de bellers in haar show neemt ze geen blad voor de mond.
Op een dag heeft ze Bernie op lijn vier. Een beetje een rare gast (dat maakt ze hem ook duidelijk ) die een spelletje met haar wil spelen. Ze hapt natuurlijk en ze moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Taxi’s… Vreemd gesprek, maar door met de show!
En dan ontploffen er meerdere taxi’s vlakbij het gebouw van het radiostation… Jordan had haar keuze gemaakt…
En Bernie is nog niet klaar met zijn telefoontjes en keuzes. Miljoenen luisteraars zijn getuige van wat er vervolgens allemaal gebeurt rondom deze gestoorde gek, die heel New York weet plat te leggen en nog lang niet klaar is met moorden.
Wat wil hij precies? En waarom heeft hij het op Jordan voorzien?

Ik moet beginnen met zeggen dat ik in het begin even getwijfeld heb of ik wel door wilde lezen. Jordan is een echte bitch (en ik heb mijn hoofdpersonen graag wat sympathieker) en de gesprekken die ze in het begin op de radio heeft waren erg langdradig. Het verhaal boeide me dus niet meteen heel erg. Maar dan…
Dan begint het spel van psycho Bernie, dan breekt de hel los, dan krijg je toch wel te doen met die keiharde Jordan, die je dit toch ook niet gunt… Bernie laat puzzelstukjes achter op de plaatsen delict. Wat is het gehele plaatje? En wat heeft het allemaal met Jordan te maken? Opeens was het reuzeboeiend allemaal! En retespannend!!!  Gelukkig is politieman Cole (naast Jordan lees je zijn perspectief) vanaf het begin in de buurt en stort hij zich op de zaak.
Een zenuwslopende race tegen de klok is het, maar het zal niet tot een einde komen voor er veel ontploffingen geweest zijn en veel slachtoffers gevallen zijn… Actie, actie, actie! Geweldig! Stoppen met lezen was gewoon geen optie meer. Blij dat ik het boek wel uitgelezen heb!  Op naar meer J.D. Barker.

Hij viel op de grond, vlak voordat op nog geen dertig meter afstand nóg een taxi de lucht inging.

De beller op lijn vier 
ISBN 9789022592816 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Vertaald door: Ralph van der Aa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.