Mooie Moorden 4: Hellegat & 6: Haringvliet – Tica Morgan


Binge readen!  
Deel 1, 2 en 3 van de Mooie Moorden-serie las ik van de zomer, deel 5 las ik vorig jaar zomer al, en nu las ik deel 4, 5 (opnieuw) en 6 heerlijk in één ruk achter elkaar door! Daar is deze fijne thrillerserie ook echt voor gemaakt: binge readen. (Let op! Kan spoilers bevatten als je de andere delen nog moet lezen!)

Haar herinneringen kwamen allemaal terug. De laatste code, het kistje met het briefje aan haar gericht met daarop de nieuwe locatie vermeld, en de doodskist die de Engelse collega’s op die plek hadden gevonden…

Mooie Moorden 4: Hellegat 
“Rechercheur Zoë Janssen reist voor de grootste uitdaging in haar leven af naar Engeland. In de hoop nieuwe slachtoffers te voorkomen ziet ze zich gedwongen de confrontatie met ontsnapte tbs’er Sven van der Linde aan te gaan. Sven speelt een bizar kat-en-muisspel waarbij Zoë continu op het verkeerde been wordt gezet. Ze verliest twee rondes, haar hart en haar zelfvertrouwen en glijdt langzaam richting de afgrond. Hoewel ze kan rekenen op de hulp van haar collega’s en de excentrieke muzikant Leo, beseft ze dat alleen zij dit spel kan en moet uitspelen.”

Ze had het niet onder controle. Ze was overgeleverd aan iemand anders en ze wist dat die niet het beste met haar voor had.

Ik ben kapot, maar doe mijn ogen niet dicht. Bang voor de angst die langs mijn ruggengraat naar boven kruipt en mijn keel langzaam dichtknijpt. Waarom? Waarom heeft Sven het op mij voorzien? Wat gaat hij doen?

Mooie Moorden 6: Haringvliet 
Haringvliet is het bloedstollende laatste deel van het eerste seizoen van Mooie Moorden. De grote finale tussen rechercheur Zoë Janssen en de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde. Zoë moet haar aandacht tussen werk, haar familie en de liefde verdelen terwijl Sven op een beangstigende manier onder haar huid kruipt en dichterbij komt. Zoë glijdt al snel genadeloos richting de afgrond, maar probeert uit alle macht moedig tegenspel te bieden aan Sven. De vraag is wie van hen twee de betere schaker is, en of er überhaupt spelers overblijven…”

Zoë, mijn koningin, denkt aan me. Dat is een ding dat zeker is. En de komende weken gaat ze steeds meer aan me denken totdat ik haar gedachten dag en nacht beheers.

Mijn mening
Wat vind ik dit toch een fijne serie! Lekker vlot, lekker spannend en na ieder deel meteen zin in het volgende!  Daarom was het ook wel erg lekker dat ik een beetje achterstand opgelopen had, kon ik mooi achter elkaar door met lezen.

In deel 4, Hellegat, zal rechercheur Zoë Janssen het spelletje van ontsnapte tbs’er Sven van der Linde mee moeten spelen en naar Engeland moeten vertrekken voor hij daar nog meer slachtoffers maakt. Het is aan haar om zijn raadsels te ontcijferen en levens te redden. Het kat-en-muis-spel van Sven begint zijn tol te eisen van Zoë, toch zet ze moedig door, ook al krijgen zij en haar collega’s daar tegenslagen te verduren. Maar het kost Zoë, die beseft dat zij weleens een volgend slachtoffer kan zijn, steeds meer moeite om staande te blijven…

In deel 6, Haringvliet, lijkt Sven alle touwtjes in handen te hebben. Hij werkt toe naar een knallende finale tussen hem en ‘zijn koningin’ Zoë. Wat gaat hij doen? Wat voor spelletje speelt hij dit keer? Zoë heeft het gevoel dat ze langzaam gek wordt. Of wordt ze gek gemaakt? Het is moeilijk om sterk te blijven als Sven steeds dichterbij komt… Gelukkig heeft ze haar kinderen, haar nieuwe liefde en haar werk om tijdelijk afleiding en steun in te vinden. Toch is zij de enige die Sven schaakmat kan zetten. Lukt het haar om voor eens en altijd van hem af te komen?

Deel 4 vond ik het spannendste deel van de hele serie! Van begin tot eind alleen maar spanning rondom de Zoë & Sven, een zenuwslopende klopjacht, emoties die hoog oplopen, een enorme cliffhanger aan het einde… Heerlijk!! Ik verdween helemaal in het onwijs meeslepende verhaal, leefde mee met Zoë, was blij dat ze steun had (uit onverwachte hoek ) en hoopte dat ze redelijk ongeschonden door al die nare spelletjes van die zieke Sven heen zou komen… Echt in één ruk uitgelezen, dat kon gewoon niet anders!
Daarna dus maar deel 5 herlezen, want het verhaal was te ver weggezakt en ik moest na het einde van deel 4 toch echt even mijn geheugen opfrissen.
En daarna kon ik meteen door in het laatste deel (van het eerste seizoen, meer dus??) van de serie! Op naar het knallende einde van de strijd tussen Zoë en Sven…
Het gaat in dit deel niet om dagen, maar om tergend spannende weken en tussendoor lees je ook beangstigende hoofdstukken vanuit Sven, die zichzelf nogal geweldig vindt. Je hoopt maar dat zijn grootheidswaanzin zich tegen hem zal keren voor het te laat is… Ik had dit deel wel wat moeite met de andere politiezaak waar Zoë en haar collega’s aan werken, want ik wilde eigenlijk gewoon door, door, door met het Zoë-Sven verhaal. Maar dat was gewoon mijn ongeduld hoor, het is gewoon een heel goed en spannend verhaal zo met meer dan alleen de rode draad!
Die arme Zoë is echt aan het einde van haar Latijn… Wat zij allemaal te verduren heeft! En dan komt het einde in zicht, een zenuwslopende eindstrijd… Een lekker spannend en bevredigend einde aan deze hele fijne serie! Kom maar op met meer seizoenen, want ik ben nog lang niet klaar met Zoë Janssen!

Mooie Moorden 4 & 6:
ISBN 9789493041370 & 9789493041387 – Gloude Publishing – 144 pagina’s & 240 pagina’s – Verschenen: september & oktober 2021 – Deel 4 & 6 in de Mooie Moorden-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.