Vervlogen – Marijke Verhoeven

… het hotel dat ik zevenentwintig jaar geleden had verlaten als een angstig kind, met onzekere en nerveuze ouders, die in de loop der jaren zouden moeten leren om te gaan met de verdwijning van hun kind, mijn zes jaar oudere zus Eleanor.

Korte inhoud
Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd?

Het leven van de 9-jarige Claire van Klinken verandert voorgoed als haar zus Eleanor verdwijnt tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg. Als Claire bijna dertig jaar later een briefje met excuses ontvangt, zet ze alles op alles om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd.”

Opwinding schoot als een shot adrenaline door mijn lichaam. Stel dat na al die jaren dit briefje wél iets te betekenen had. Stel dat…

Mijn mening
Ik hou zo van de thrillers van Marijke Verhoeven De fijne personages, de romantiek, de flinke dosis spanning… Ook Vervlogen bezit weer al deze elementen!

1991: tijdens hun jaarlijkse vakantie in een hotel in Zuid-Limburg, verdwijnt de zus (15) van Claire (9). Het leven van de familie zal nooit meer hetzelfde zijn. Claires vader gaat tot zijn dood ieder jaar terug om Eleanor te zoeken, Claires moeder verlaat hen al gauw na de verdwijning en vertrekt met haar nieuwe man naar Amerika, en voor Claire is het leven een ware worsteling…
2018: Claire heeft een telefoontje gekregen van Kasper, de jongen waar ze toen mee optrok in het hotel, dat hij in het huis van zijn oudtante – een hoeve vlakbij het hotel – een briefje heeft gevonden voor haar. Iets met dat het haar spijt… Wist die tante Agatha iets van de verdwijning van Eleanor? Zal Claire na al die jaren toch nog antwoorden vinden? Ze vertrekt meteen naar het hotel van toen…

Al direct vanaf de prikkelende proloog is het verhaal super meeslepend. Want wat is er die zomer gebeurd? Waar is Eleanor gebleven? Is het wel verstandig van de getroebleerde Claire om te gaan graven in het verleden? Zal het haar helpen om haar leven weer terug te krijgen? Een leven dat sinds de verdwijning altijd om haar zus heeft gedraaid…
Doordat de zoektocht van Claire in het heden en de gebeurtenissen van die zomer in het verleden zich afwisselen krijg je langzaamaan een beeld van o.a. de verhoudingen in het gezin van Claire (Eleanor was een gemeen kreng tegen haar steeds banger wordende zusje, bijvoorbeeld) en de vreemde dingen die nu spelen (probeert er iemand om Claire gek te maken? wie van de mensen die ze spreekt kan ze vertrouwen?). Een heel spannend geheel! En een mega spannende ontknoping!! Echt een heerlijk boek. Mede door het vleugje romantiek wat uiteraard ook in het verhaal zit.
Dit boek was gewoon niet weg te leggen, liefst had ik in één ruk doorgelezen en was ik niet gestopt voor ik wist hoe het allemaal zat en hoe het voor Claire zou aflopen! Ik heb er onwijs van genoten. Dank je wel voor weer een topthriller, Marijke!

Konden de woorden van Agatha Willems iets voor me betekenen? Stel dat zij al die jaren iets had verzwegen? Stel dat ze voor haar dood schoon schip had willen maken?

Vervlogen
ISBN 9789461095220 – Uitgever: De Crime Compagnie – 360 pagina’s – Verschenen: juli 2021

One thought on “Vervlogen – Marijke Verhoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.