De nachtdienst – Esther Verhoef

De mannen komen de operatiekamer in geschuifeld. Tussen hen in bungelt het lichaam van een derde man. Ook hij draagt een bivakmuts. Bloed – zijn bloed – druppelt op de plavuizen.

Korte inhoud
“Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.
Nu ben je nooit meer veilig.

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.”

Mijn herinneringen zijn nu nog vers.
Ik begin te schrijven, noteer alles wat me te binnen schiet. De pen vliegt over het papier alsof mijn leven ervan afhangt.

Mijn mening
Wat had ik zin in weer eens een hele fijne thriller! Was De nachtdienst dat voor mij?

Dierenarts Emma woont sinds kort met haar dochter Vegas (14) boven de dierenkliniek waar ze werkt. Tijdens haar nachtdienst stormen er twee mannen met bivakmuts binnen die haar dwingen hun zwaargewonde vriend te opereren. Als Emma haar mond niet houdt over deze dramatische nacht, dan weten ze haar en haar dochter te vinden…
Zullen Emma en Vegas zich ooit nog veilig voelen?

Wat was dit boek moeilijk weg te leggen! Het is dat het af en toe niet anders kon, maar dit is er echt eentje om in één ruk uit te lezen! Fijn!!!
Het verhaal leest heerlijk vlot – daar hou ik sowieso al van, maar dat heb ik nu met mijn chronische leesdip ook écht nodig – en het is heerlijk spannend en boeiend van A tot Z.
Emma’s leven komt compleet overhoop te liggen door die ene nacht, maar daarnaast heeft ze ook problemen met Vegas die niet blij is met de verhuizing en foute vrienden heeft, en zal ze banden uit het verleden weer moeten aanhalen, wat ook weer spanning met zich meebrengt… Ontzettend meeslepend allemaal! Ik leefde de hele tijd heel erg mee met Emma, vroeg me af wie er oprecht goede bedoelingen had en wie niet, en hoopte heel erg op een goed einde voor haar en haar opstandige dochter. Tussendoor leer je ook de criminelen beter kennen, wat nog een extra laag (emotie) aan het verhaal geeft.
Ik heb van begin tot eind genoten van deze onwijs fijne en super spannende thriller! Weer een topper van Esther Verhoef.

Mijn verstand zegt me verder te gaan met mijn leven alsof er niets is gebeurd. Mijn gevoel fluistert me in dat Vegas en ik nooit meer veilig zullen zijn.

De nachtdienst
ISBN 9789044643589 – Uitgeverij Prometheus – 390 pagina’s – Verschenen: juli 2021

One thought on “De nachtdienst – Esther Verhoef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.