Later wil ik klein worden – Job van Gelder

Later lijkt nu nog heel ver,
maar komt per nachtje slapen
een dagje dichterbij.
En opeens: dan ben je er.

Korte inhoud
“Wat wil jij worden als je later groot bent? De personages in dit boek weten het wel. Zo wil de dochter van de fietsenmaker ietsenmaker zijn. Een jongetje droomt ondertussen van een astronautencarrière en bouwt een raket waar zijn hele familie in past. En een ander kind gaat als archeoloog op pad met een eigen schatgraafmachine…”

Later lijkt me best wel fijn,
want je kunt dan alles worden.
Dus word ik als ik groot ben
gewoon weer lekker klein.

Mijn mening
Wat waren de kinderen en ik meteen verliefd op dit prachtige, kleurrijke prentenboek!  Niet alleen vanbuiten heel aansprekend, vanbinnen ook zo mooi!!

Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil‘ en wat dat is, dat weten de kinderen in dit poëzie-prentenboek wel!
Een meisje wil geen fietsenmaker worden net als haar vader, maar ietsenmaker van bijzondere ietsen, maar je kunt ook heks worden, of ridder, of astronaut en dan zelf je maanraket bouwen, of je wordt racer, of spook! Of je wordt als je groot bent gewoon weer lekker klein…

Het boek staat niet alleen vol met de meest prachtige gekleurde prenten, waarop van alles te zien is en waarin veel humor zit, het staat ook vol met de meest leuke, lieve, grappige en bijzondere gedichten. Stuk voor stuk zorgen de prenten en rijmpjes voor een glimlach op je gezicht! Ik ben er echt helemaal weg van. En de kinderen ook, bleek toen ik het boek voorlas!  En dat is echt wel een compliment, want we zijn de laatste tijd niet gauw weg van poëzie(prenten)boeken merk ik…
We vonden alledrie Hartendief, over jezelf zijn, het meest ontroerend (brok in mijn keel) en Nooit bang, over een gruwelfamilie, het állerleukst (als we dan zouden moeten kiezen, hè ). Maar het hele boek is eigenlijk gewoon een fantasierijke topper en echt een blijmaker! Hier zullen we nog vaak samen van genieten.

Mijn vader die is fietsenmaker.
Hij maakt kapotte fietsen.

Maar ik word liever ietsenmaker
van heel bijzondere ietsen.

Later wil ik klein worden 
ISBN 9789493189478 – Uitgeverij Condor – 40 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Illustraties: Job van Gelder – Leeftijd: 5+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.