Hotel Flamingo 4: Knetterende kookwedstrijd! – Alex Milway

De komst van Alfonso Snelsnavel maakte Julia opnieuw duidelijk dat de wintermaanden in Hotel Flamingo veel te rustig waren verlopen.

Korte inhoud
“We hebben ze allemaal in ons hart gesloten: de kordate Julia, Makkie de lieve Maki, T. Beer, die je het liefst zou knuffelen… Zelfs die eeuwig chagrijnige, opvliegende Madame Le Cochon hoort bij onze favoriete kinderboekenfiguren.
Maar hoe zal dat zijn als Madame nóg erger wordt? Want daar kun je op wachten als er in Hotel Flamingo een kookwedstrijd wordt georganiseerd. Ze moet concurreren met de grootste chef-koks van de Beestenboulevard – die mogelijk nog sneller zijn aangebrand dan zij.
En dan heb je Alfonso Snelsnavel nog, de stuntduif die niet meer durft te vliegen nadat hij een lelijke smak heeft gemaakt, en Simon Zuigveel, de flamboyante octopus, en natuurlijk komt Marcus Malafide weer om de hoek kijken…
Ja, dit laatste deel van de Hotel Flamingo-verhalen is nog spannender, bruisender, vrolijker en chaotischer dan de vorige drie. Ook dit deel is los te lezen.”

‘We organiseren een wedstrijd!’ zei ze. ‘De Chef-Kok-Strijd!’
‘Madame Le Cochon kan inderdaad flink hard slaan,’ zei T. Beer, die de woede van de chef-kok van dichtbij had meegemaakt.
‘Dat bedoel ik niet,’ zei Julia. ‘Het wordt een feestmaal, en we kunnen kaartjes verkopen!’ 

Mijn mening
De vorige 3 delen Hotel Flamingo waren ‘Remy leest’-s, omdat hij ze net zo graag las als ik, en hij heeft ook maar schoorvoetend toegestaan dat ik dit 4e deel aan hem en Levi ging voorlezen voor het slapengaan.  Maar het boek leek Levi (7) ook zo leuk! En dat bleek te kloppen, want terwijl we in deel 4 bezig waren, begon hij zelf in deel 1 te lezen ’s morgens en ’s avonds in bed!

Om het nieuwe seizoen goed te starten en meer klanten te trekken bedenkt Julia een Chef-Kok-Strijd, waarbij haar eigen chef-kok Madame Le Cochon het op zal nemen tegen twee andere chef-koks van de Beestenboulevard. Maar of de heetgebakerde Madame daar nou zo blij mee is? (Al is zij natuurlijk sowieso de állerbeste!)
Ondertussen heeft Hotel Flamingo o.a. stuntduif Alfonso Snelsnavel te gast, die na een val niet meer durft te vliegen, en dat terwijl hij volgende week een recordpoging zou doen bij het Uitkijkpunt… Kan Julia een plan bedenken om hem weer aan het vliegen te krijgen?
Hotel Flamingo krijgt weer een hoop te verduren met al zijn bijzondere gasten! Maar Julia, T. Beer, Makkie de Maki en de andere personeelsleden werken er zoals altijd samen aan om alles tot een spetterend (knetterend?) einde te brengen!

We hebben met zijn vieren (ook Remco luisterde iedere avond mee) genoten van dit heerlijke verhaal!  De jongens wilden steeds niet dat ik stopte met lezen en zelf vond ik het elke keer ook jammer dat we moesten stoppen. De Hotel Flamingo-wereld is gewoon zo leuk! De Beestenboulevard, waar Julia woont en werkt in haar hotel, tussen alle lieve dieren die met haar samenwerken om het hotel een succes te maken, alle leuke/lieve/grappige/vreemde gasten die Hotel Flamingo bezoeken en waar altijd wel wat bijzonders mee is, de concurrentie met Marcus Malafide van De Glitz (die meer van zijn kant komt dan van de lieve Julia)… En dat je in dit verhaal de knorrige chef-kok Madame Le Cochon ook eens van een andere kant meemaakt… Zo leuk! We krijgen er geen genoeg van! Zou het écht het laatste deel zijn??
Weer een geweldig leuk, lief en grappig verhaal, prima zelf te lezen vanaf een jaar of 7, maar ook superleuk om voor te lezen!  En die illustraties! De kleurrijke en aansprekende omslag en de gave roze-grijs-zwart-wit illustraties binnenin, geweldig!
Wij blijven fan van Alex Milway en hopen op meer leuke verhalen van hem in de vertaling bij Lemniscaat! (Big Sky Mountain? )

Hotel Flamingo 4: Knetterende kookwedstrijd!
ISBN 9789047712077 – Uitgeverij Lemniscaat – 192 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Deel 4 in de Hotel Flamingo-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.