Remy leest: Stinkend rijk worden – Jan Paul Schutten & Anne Stalinski

Foto: Remy

Zo kon je vroeger ‘poephulp’ worden. Of mensen op het kerkhof aan het lachen maken. Of klappen krijgen die de prins zou moeten hebben. Of… nou ja, lees zelf maar.

Korte inhoud
“Natuurlijk kun je gewoon astronaut worden, of dierenarts of minister-president. Maar dat wil iedereen al en is best saai. Dus de volgende keer als iemand vraagt wat je later wilt worden, zeg je gewoon dat je je geld gaat verdienen met mensen uitschelden. Of dat je aan het trainen bent voor poephulp. Of een opleiding volgt tot okselplukker. Allemaal echte banen, al zijn voor de meeste in de 21ste eeuw gaan vacatures meer. Hoewel, je kunt nu hondenvoerproever, sluipwesptrainer en neus worden. Beroepen waarmee je ook iedereen zal verbazen. Jan Paul Schutten weet er alles van!”

Ben je klaar voor een vies verhaal? Nee? Dan moet je het maar zien als een schoon verhaal, want dat is het ook. Hier komt het.

Remy (10) leest
Dit is een boek vol met de vieste, stomste, leukste en grappigste banen van vroeger en nu.

Ik vind dit een grappig, leuk en vies boek tegelijk!
Ik vind het vieste baantje dat erin staat ‘in de plas wassen’ (ja echt plas!) omdat je dan in plas moet stampen om kleding schoon te krijgen (dit was in de Romeinse tijd).
Het leukste baantje vind ik ‘met Lego spelen’ omdat je dan de hele dag met Lego mag spelen en ik Lego thuis ook al veel.
Het gekste baantje vind ik ‘lesgeven aan een sluipwesp’ omdat ik nooit had gedacht dat dat echt zou kunnen!
Het saaiste baantje lijkt me ‘kegels rechtop zetten’, nu doet de machine dat bij het bowlen, vroeger deden ze dat met de hand!
En zo staan er nog véél meer (rare) banen in dit boek!

Er staan een ook een hoop grappige en kleurrijke illustraties, een soort stripjes ook, in het boek en dat maakt dat het er een beetje gezellig uitziet.

Het is vooral een lekker gek boek om te lezen, want er staan heel veel banen in waarvan je denkt: ‘bestaat dit echt???’. Maar nu heb ik dus geleerd dat dat écht zo is! (Of was, sommige banen bestonden vroeger)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

PS: Dit is meteen een Tip voor de Kinderboekenweek! ‘Worden wat je wil’ is het thema van 2021!


Stinkend rijk worden 
ISBN 9789045126722 – Uitgeverij Querido – 80 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Illustraties: Anne Stalinski – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.