Carte blanche – Anja Feliers

Ik hoorde haar naam. Ik hoorde haar stem. Ik wist dat zij het was. Het duurde alleen even voordat ik van mijn verbazing bekomen was.

Korte inhoud
“Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat uitschijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken. Toch vreet de relatie aan haar, elke dag meer en meer. Wanneer ze ten einde raad contact zoekt met psychologe Kathleen Verlinden, ondervindt die al snel dat Saars schreeuw om hulp dringender is dan zij zelf beseft.

Ook Kathleens leven komt volledig op zijn kop te staan wanneer een vrouw uit haar verleden onverwachts opduikt en oude wonden openrijt. Spreekt de vrouw echt de waarheid of speelt zij een verraderlijk spel?”

Soms wilde ze niets liever, maar ze besefte heel goed dat wanneer ze alles zou vertellen, ze iets in gang zou zetten dat niet meer te stoppen was.

Mijn mening
Ik hou zo van de boeken van Anja Feliers! Dit is alweer het tiende deel in de superfijne Kathleen Verlinden-serie (los te lezen boeken, maar uiteraard leuker en logischer om gewoon op volgorde te lezen).

Psychologe Kathleen Verlinden krijgt een telefoontje van iemand uit het verleden, iemand van wie ze niet dacht ooit nog iets te horen. Deze vrouw weet met haar verhaal een zaadje van twijfel in Kathleens hoofd te zaaien. Spreekt ze de waarheid of wil ze Kathleen gewoon keihard kwetsen? Kathleens leven ligt in ieder geval wel overhoop…
Ondertussen heeft ze een nieuwe cliënt, Saar. Saar worstelt duidelijk vreselijk met haar gezinssituatie, maar ze durft zich niet helemaal open te stellen en blijft haar masker van schone schijn ophouden. Ze blijkt als de dood om de waarheid te spreken, maar het zal toch echt eens moeten, want de situatie thuis is niet meer houdbaar en wordt steeds gevaarlijker. Maar wat zullen de gevolgen voor haar en haar kinderen zijn?

Zoals ik gewend ben van de verhalen van Anja Feliers, was ook dit verhaal weer pakkend en meeslepend van begin tot eind. Het is een heerlijke combinatie van de problemen in het privéleven van Kathleen en de problemen van een cliënt van haar. En de verschillende perspectieven maken het extra spannend en laten je nog meer meevoelen.
Je zou je kunnen afvragen hoeveel ellende een vrouw (Kathleen) kan meemaken in haar leven, hoeveel gebroken harten ze kan overleven, of ze ooit echt gelukkig mag worden en of het niet een beetje véél is allemaal, maar toch stoort het me geen moment dat ze steeds weer in de ellende komt.  Ik blijf ieder boek weer meeleven en blijf hopen op een goede afloop!
En, oh, die Saar en die vréselijke vent in haar leven! Ik zou hem af en toe wel kunnen…  Wat een aangrijpende verhaallijn is dat! Afschuwelijk. En super spannend!
Het verhaal las heerlijk weg en eenmaal begonnen was er ook geen stoppen meer aan. Je móét en zál weten hoe het afloopt voor Kathleen en voor Saar. Weer een hele fijne thriller van Anja Feliers!  Op naar de volgende!

Ze was bang.
Bang voor alle demonen die hardnekkig aan de poorten van de hel rammelden.

Carte blanche
ISBN 9789463832557 – Pelckmans Uitgevers – 328 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Deel 10 in de Kathleen Verlinden-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.