Heksenweek – Kaye Umansky & Ashley King

Elsie Pekel paste op de familiewinkel toen de heks het dorp binnenwaaide.

Korte inhoud
“Elsie Pekel verveelt zich dood in het saaie stadje waar ze woont. Maar dan waait op een dag Magenta Spits de winkel waar Elsie werkt binnen. De heks zoekt iemand die een weekje op haar toren in het bos wil passen. Dat laat Elsie zich natuurlijk geen twee keer vragen…
Maar als Elsie in de toren logeert, in het gezelschap van een zwerfhond en een pratende raaf, kloppen al snel allerlei vreemde figuren aan de deur. En er wordt een doos met toverspullen bezorgd, waarop staat:
METEEN OPENEN EN GEBRUIKEN!
Wie op de toren van een heks wil passen, moet nou eenmaal zelf ook een beetje gaan heksen om alles in goede banen te leiden.”

‘Moet je je voorstellen Elsie. Je eigen slaapkamer. Talloze interessante boeken om te lezen. Tijd voor jezelf. En ik betaal je – even denken – eenentwintig goudstukken, drie voor elke dag.’ 

Mijn mening
Ik vond dit boek al meteen heel aansprekend om te zien! (Coverlove! ) En de korte inhoud sprak ook aan. Het is het eerste deel in een serie; zou het naar meer smaken?

‘Ik heb die wind meegenomen,’ zei de heks. ‘Ik dacht dat alles wel een beetje mocht worden opgeschud – het is hier altijd zo dodelijk saai, vind je niet?’ 

Elsie Pekel woont met haar ouders en drie broertjes in het krappe huisje boven hun winkel Pekels Warenhuis in het dorpje Kleinbrugge (het is klein en heeft een brug). Het is een saai dorpje, en een saaie winkel en ze verkopen maar weinig. Elsie zou graag een wat opwindender leven leiden…
Op een dag wordt die wens vervuld, want Magenta Spits de heks komt het dorp en hun winkel inwaaien. Ze is op zoek naar een oppas voor haar toren in het Krommevingerwoud en Elsie zou de perfecte kandidaat zijn!
Elsie besluit het avontuur aan te gaan en met de zwerfhond van het dorp achter zich aan, vertrekt ze naar het woud. Ze zal er samen moeten wonen met een nukkige sprekende raaf en ontmoet er een hoop vreemde figuren. En het komt zelfs tot een beetje toveren… Als dat maar goed gaat!

‘Ze vinden het toch niet goed,’ zei Elsie.
‘Omdat ik een heks ben, zeker. Het zijn heksisten.’
‘Echt niet! Ze kennen u alleen niet.’
‘Nou en? Ik ben er niet eens.’ 

Wat is dit een heerlijk humoristisch verhaal! Elsie is een heel fijn personage, ze komt helemaal tot bloei in die toren waar ze eindelijk eens alleen is en de ruimte heeft. En ze leert dat ze veel meer in huis heeft dan ze altijd dacht. Ze voelt zich steeds meer thuis in dat bos! Samen met al die vreemde snuiters die er ook wonen; houthakker Hank met zijn enorme spieren en enorme bos haar, waar hij enorm trots op is… Sylfine die eigenlijk Aagje heet en helemaal gek is op Hank… De Huilers, twee schattige oude dametjes, of toch niet?…
En die toren is ook helemaal geweldig met dat fijne kamertje, al die boeken en al die lekkere taarten! En Lastpak de zwerfhond en raaf Corbett die haar daar gezelschap houden zijn ook al zo leuk!!
Zoals jullie inmiddels wel begrijpen, heb ik echt ontzettend zitten genieten van dit onwijs leuke, lieve en grappige verhaal! Ik weet zeker dat mijn jongens er ook veel plezier van gaan hebben dit boek te lezen. Wat ben ik blij dat het een serie is en dat we nog meer verhalen mogen verwachten met deze fijne personages en vele leuke illustraties.  Op naar meer!

En zo was Elsie in de kaarsverlichte keuken beland, terwijl ze bezig was met wat ze nooit had willen doen. Ze rommelde met toverij.

Heksenweek
ISBN 9789047713173 – Uitgeverij Lemniscaat – 192 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Ashley King – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.