Ottilie en de welkende wereld (boek 3) – Rhiannon Williams

Ottilie rukte haar blik los van het monster en speurde om zich heen naar de heks die haar achtervolgde in haar nachtmerries.

Korte inhoud
“Het bloedstollend spannende slot van een fantasyserie over loyaliteit, vriendschap en monsters, voor stoere meisjes én jongens! Als allereerste meisje ooit is Ottilie toegelaten tot het genootschap van drochtenjagers, waar ze zichzelf keer op keer bewezen heeft. Maar nu zijn de drochtenjagers zelf het doelwit van een gevaarlijker vijand dan ooit. Ottilie en haar vrienden moeten de strijd aangaan met een heks die hen vervloekt, en daarvoor moeten misschien nog wel veel meer regels gebroken worden dan ze al heeft gedaan.”

Ze had hun niets nuttigs verteld, en ze konden haar niet tegenhouden. Ze konden zich alleen maar schrap zetten voor wat er ging komen.

Mijn mening
Wat is dit toch een heerlijke serie! Met dit derde deel komen we helaas aan het einde…

Ottilie (14) en haar broer Wallie zijn, niet geheel vrijwillig, drochtenjagers in de Engte. Ze hebben met hun vrienden al heel wat meegemaakt, maar nu staan ze voor hun grootste uitdaging tot nu toe: een boosaardige, wraaklustige heks en al haar vreselijke drochten verslaan, voordat het koninkrijk ten onder gaat…
Zal het de jonge, moedige drochtenjagers lukken?
En wat wil die heks eigenlijk van Ottilie?

Deel twee was alweer een tijdje geleden, maar gelukkig kwam in het begin van het verhaal wel weer terug wat er toen gebeurde en waar we nu gebleven waren in het avontuur. En meteen vanaf het begin is het weer een meeslepend en onwijs spannend avontuur, met al die heerlijke moedige personages (Ottilie ), die naast de strijd hun persoonlijke strubbelingen hebben (verliefdheid, angst om vrienden, etc.).
Dit slotdeel is nog spannender en bloedstollender dan de vorige delen! Echt een slotdeel zoals een slotdeel hoort te zijn. Een heftige eindstrijd… Zorgen om de personages (die ik echt in mijn hart gesloten heb)… En een heel bevredigend einde, ondanks de kleine lijntjes die nog best voor een volgend deel hadden kunnen zorgen.
Dit was echt zo’n boek waar ik aan begon, waarin ik niet meer wilde stoppen met lezen, niet meer kón stoppen met lezen, maar wat ik tegelijkertijd ook niet uit wilden hebben! Ik heb er zó van genoten! De moed, de magie, de monsters… En ik ga de personages zó missen! Balen dat het avontuur erop zit!  Ik had graag meer gewild! Nu al benieuwd naar ander/nieuw werk van deze auteur.

Ottilie en de welkende wereld
ISBN 9789025771508 – Uitgever: Gottmer – 336 pagina’s – Verschenen: 2020 – Vertaald door: Sofia Engelsman – Deel 3 in de Ottilie-trilogie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.