De geest en het meisje – Lucy Strange

Gisteravond is vader gestorven, en nu zitten we hier te ontbijten alsof er niets aan de hand is.

Korte inhoud
“1899. De graaf van Gosswater overlijdt. De twaalfjarige lady Agatha, Aggie, wordt uit haar ouderlijk huis gezet door haar wrede neef Clarence. Een ander thuis heeft ze nooit gehad. Het statige landhuis moet ze achterlaten voor een boerenstulp. Daar woont een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. En bovendien waart er op de oevers van het Gosswater een geest rond. De geest van een rusteloze jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Aggies afkomst?”

‘Nog even voor de duidelijkheid, Agatha: dit document verklaart dat jij onwettig bent. Jij bent niemand.’ Hij grinnikt. ‘En je vertrekt morgen. Om precies te zijn…’ Hij zwijgt weer even en geniet van het dramatische moment. ‘Ik heb geregeld dat je door je echte vader wordt opgehaald.’

Mijn mening
Oh, wat vond ik de vorige twee jeugdboeken van Lucy Strange geweldig, magisch mooi!  Deze derde las ik met de ileesclub op Instagram en ik kan alvast verklappen dat ik me weer eens niet aan het leesschema heb kunnen houden…

Lake District, Engeland, 1899
De vader van Lady Agatha (12), de graaf van Gosswater, is overleden en haar neef Clarence, de nieuwe graaf, zet haar meteen Huize Gosswater uit met de boodschap dat ze onwettig is en dat haar echte vader haar zal komen ophalen. Agatha heeft in één klap niets meer nu ze in een eenvoudige boerenstulp gaat wonen met een wildvreemde. Vanaf nu is ze geen Lady Agatha meer, maar gewoon Aggie…

Wie ben ik nu?
Gewoon Aggie, 
zegt mijn hoofd. Gewoon kortweg Aggie.

Maar Aggie is niet voor één gat te vangen en ze zint op wraak. Zal ze de wrede Clarence zijn verdiende loon kunnen geven? En wat probeert de geest van het meisje op het Gosswatermeer haar eigenlijk te vertellen?

Wat een plaatje weer om te zien, hè, deze Lucy Strange?  Steeds opnieuw coverlove! En ja, het verhaal was ook weer magisch mooi…
Ik was geboeid van begin tot eind, leefde ontzettend mee met dat meisje van wie het leven compleet overhoop komt te liggen, en wie niet kan geloven dat haar eikel van een neef de waarheid spreekt. Ze is moedig, geeft niet op (doet soms wat domme dingen) én probeert haar draai te vinden met haar nieuwe vader en de ganzen op de boerderij.
Ik las dit avontuurlijke, spannende en ontroerende (spook)verhaal in één ruk uit. Het las zó fijn en ik wilde zó graag weten hoe het voor Aggie zou gaan aflopen en wat voor familiegeheimen er ontrafeld zouden worden.
Het verhaal wist me mee te slepen en te betoveren! Echt weer een prachtig jeugdboek van Lucy Strange. Ik ben en blijf fan!

Het lijkt een vaag schijnsel, het glinsteren van sterrenlicht op het meer – opaalwit. Het beweegt, alsof het door de wind wordt voortbewogen, in de richting van de fel verlichte ramen van Huize Gosswater.
Het is een meisje – de gestalte van een meisje.

De geest en het meisje
ISBN 9789025774769 – Uitgeverij Gottmer – 328 pagina’s – Verschenen: april 2021 – Vertaald door: Aleid van Eekelen-Benders – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.