Het mysterie van Winterhuis Hotel – Ben Guterson & Chloe Bristol

Er moest in deze omgeving iets meer zijn dan het zo op het oog leek: iets vreemds dat ontdekt moest worden, een voorval dat stond te gebeuren, iets of iemand was dicht in de buurt.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je deel 1 & 2 nog niet gelezen hebt!)
Korte inhoud

“Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella’s duistere magie, voordat het te laat is…”

Die macht, zei de stem weer, nog dringender.Wie zou die macht niet willen gebruiken?

Mijn mening
Na de geweldige eerste twee delen in deze trilogie, las ik nu eindelijk het slotdeel…  Heb ik daar weer net zo van genoten?

Elizabeth (12) heeft weer een mysterie op te lossen in Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader Norbridge, waar ze inmiddels woont. Haar onderbuikgevoel zegt haar dat er weer duistere krachten aan het werk zijn en het hotel trilt zelfs op zijn grondvesten af en toe. Maar wie of wat zit erachter?
Elizabeth en haar beste vriend Freddy, die de paasvakantie met zijn ouders doorbrengt in het hotel, gaan op onderzoek uit en hebben heel wat puzzels en raadsels op te lossen. Zullen ze Winterhuis Hotel veilig kunnen stellen? En kan Elizabeth de ‘slechte’ familietrekjes die ze lijkt te hebben de baas?

Wat was het ontzettend fijn om weer in dat magisch mooie Winterhuis Hotel te zijn!  Wat een locatie, wat een sfeer… Ik zou zó graag letterlijk in deze boeken verdwijnen en die wereld écht bezoeken. (Die bibliotheek alleen al!) En het was genieten om dit avontuur weer samen met slimmerds en leukerds Elizabeth en Freddy, die allebei gek zijn op raadsels e.d., te beleven en hun groei mee te maken. Elizabeth heeft namelijk de nodige innerlijke worstelingen…
Dit derde deel was misschien wat minder tergend spannend dan de vorige twee, maar nog steeds ontzettend heerlijk spannend met al die duistere krachten en de zoektochten! Een heel mooi en bevredigend slotdeel. Ik vind het zó jammer dat deze serie nu afgelopen is! Het is een onwijs fijne serie; de setting, de (duistere) magie, de raadsels, de spanning & de fijne illustraties… Een ideale combi voor mij! Ik ben benieuwd wat we nog meer mogen verwachten van Ben Guterson.

Paasavond is over drie dagen, dacht ze.Ik moet erachter komen wat er precies gebeurt. Ik moet zorgen dat Winterhuis veilig zal zijn.

Het mysterie van Winterhuis Hotel
ISBN 9789025880125 – Uitgeverij Leopold – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Vertaald door: Imme Dros – Illustraties: Chloe Bristol – Deel 3 in de Winterhuis Hotel-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.