Starfell 2: Het vergeten verhaal – Dominique Valente & Sarah Warburton

Dus ik dacht: ik stuur jou een briefje om te vragen of je me heel misschien zou kunnen redden. (…)
Ik moet ervandoor!
Je vriend,
Nolan Bijwijlen

Korte inhoud
“Willow Mos is een jonge heks met de gave om dingen te vinden die zijn zoekgeraakt. Met die gave is het haar gelukt de wereld te redden, maar sindsdien is haar magie nogal onvoorspelbaar…

Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft Willows vriend Nolan Bijwijlen haar een brief gestuurd met een dringende boodschap. Dankzij een glimp van de toekomst weet hij dat hij over tien minuten ontvoerd zal worden – en dus heeft hij haar hulp nodig!

Willow is vastberaden om Nolan te vinden en haar zoektocht brengt haar naar de griezelige onderwereld van Nederfell. Daar komt ze oog in oog te staan met de Koningin van de Ondoden.

Zal het haar lukken haar vriend te redden nu ze haar magische krachten niet onder controle heeft?”

Willow voelde zich gekwetst, en dat gevoel werd zwaarder toen ze een waarheid over haar familie onder ogen begon te zien. Het was niet alleen dat ze haar niet geloofden, maar ze geloofden ook niet ín haar. Dat zouden ze waarschijnlijk nooit doen.

Mijn mening
Het eerste deel, Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag, vond ik zó genieten! Heel veel zin dus in dit 2e deel. En ja, het was weer super…

Oswin keek haar kwaad aan en protesteerde: ‘As jij er nie ben, zal die tuttekol me sneller lozen dan ik kan knipperen. Assik mag kiezen, kies ik jou, altijd. En trouwus,’ zei hij een stuk zachter, ‘wie weet heppie me wel nodig.’ 

Jonge heks Willow Mos (12) krijg een brief van haar vriend Nolan Bijwijlen – een verledenziener, die nu ook tien minuten in de toekomst kan kijken – dat hij zo ontvoerd zal gaan worden en of zij hem alsjeblieft wil komen redden. Maar waar moet ze beginnen als ze geen idee heeft wie hem ontvoerd heeft en waar ze hem moet vinden? Haar magische gave – dingen terugvinden – werkt niet zo goed meer sinds de gebeurtenissen in deel 1…
Maar Nolan is haar vriend, dus ze zal er alles aan doen om hem te vinden! De zoektocht is niet zonder gevaar, maar gelukkig staat ze er niet alleen voor: ze heeft hulp van haar kobold Oswin (die verdacht veel op een kat lijkt), een draak, een raaf, een zeeman-tovenaar en haar vriendin Lieveling…

‘Niets smaakt zo goed als vrijheid,’ zei hij.
‘Nou… sjokeladetaart m’schien,’ opperde Oswin. ‘Met zonder hagelslag.’ 

Wat was het leuk om weer terug te zijn in die magische wereld Starfell, met die geweldig leuke personages! Willow is een heerlijk moedig heksje, nog heel erg op zoek naar wie ze is en wat ze kan, maar ook kobold Oswin (géén kat!) is zó leuk! En natuurlijk alle andere bijzondere personages, bekend en nieuw. Willow beleeft weer een geweldig spannend avontuur terwijl ze zoekt naar haar vriend. En wat er achter de ontvoering zit is groter dan ze kan vermoeden. En daar gaan we zeker in deel 3 meer over lezen!

Het was net een groot landgoed vol boeken dat zich kilometers ver uitstrekte.

Ik werd van begin tot eind meegesleept het verhaal in en wilde alleen maar doorlezen en doorlezen tot ik wist hoe het zou eindigen. Ik las het boek in één ruk uit! En toen wilde ik alleen maar meer, meer, meer!  Ik heb echt nog lang geen genoeg van deze heerlijke wereld en beleef heel graag nog meer magische avonturen met Willow en haar vrienden. Ik heb weer ontzettend genoten van het verhaal, van de spanning, de humor en van de súperleuke illustraties!

‘Maar je wilt toch niet zeggen dat…’ vroeg ze.
‘Ja, ik vrees van wel,’ fluisterde hij. ‘We zullen door de Mist van Mitlaire heen moeten… naar Nederfell.’ 

Starfell 2: Het vergeten verhaal
ISBN 9789048318506 – Veltman Uitgevers – 304 pagina’s – Verschenen: 2020 – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Illustraties: Sarah Warburton – Deel 2 in de Starfell-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.