Naar de markt – Noëlle Smit #voorleesdagen


Korte inhoud
“Kramen vol groente, brood, vis en kaas, maar ook met olijven en nootjes, bloemen, kleding en stoffen. Marktkooplui die hun waren aanprijzen. Een terrasje of ijscowagen tussen de kramen. In dit prentenboek neemt Noëlle Smit je mee naar de markt. En daar is van alles te zien, proeven, ruiken en horen!”


Mijn mening
Geen quotes tussendoor, want dit is een kijkboek!
Naar de markt van Noëlle Smit verscheen speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2021 in deze schattige mini-uitgave (voor maar €8,99 verkrijgbaar).

Een meisje gaat in de zomer met haar moeder en hun hondje naar de markt en daar is van alles te zien en te beleven!

De jongens en ik waren heel enthousiast toen we deze verrassing in de brievenbus kregen! Want wat is het een prachtig kijkboek!  We hadden In de tuin al van Noëlle Smit, en nu deze mooierd dus ook!

Dit is een prentenboek zonder tekst, waarin de heerlijk kleurrijke illustraties het verhaal vertellen. En er is zó veel op te zien! In de paar keer dat Levi (6) en ik het boek bewonderd hebben, zagen we al steeds nieuwe dingen. Let tijdens het bladeren bijvoorbeeld eens op het hondje en wat die allemaal doet, of op het meisje en wat zij allemaal doet (en vergeet!)… Maar er is nog zo veel meer te zien! Iedere keer als je het boek openslaat opnieuw een genot voor het oog dus!  Levi zegt: “Ik vind de plaatjes heel erg mooi! Al die kleuren!” En dat kan ik alleen maar beamen. Wij zijn fan van Noëlle’s mooie illustraties!


PS: Van 20 t/m 30 januari zijn het weer De Nationale Voorleesdagen!
Prentenboek van het jaar is Coco kan het! (die verschijnt in een speciale mini-editie) en daarnaast zijn er nog 9 andere kerntitels gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 van 2021 vormen:


PPS: ga je boeken bestellen, doe dat dan bij je favoriete boekhandel! Ze kunnen je steun hard gebruiken.


Naar de markt
ISBN 9789045125572 – Uitgever: Querido – 32 pagina’s – Verschenen: januari 2021 (deze speciale mini-uitgave) – Leeftijd: alle

2 thoughts on “Naar de markt – Noëlle Smit #voorleesdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.