In de tuin – Noëlle Smit (+ winactie!)

Dit is onze moestuin.
De meeste planten houden nu een winterslaap.

Korte inhoud
“Ga mee de moestuin in!
Radijsjes zaaien, worteltjes planten,
tomaten plukken of aardbeien snoepen:
welk seizoen het ook is, in de tuin
is altijd iets te doen en te ontdekken.

De liefde van Noëlle Smit voor haar moestuin
spat van de bladzijden in dit kleurrijke kijkboek
voor groot en klein.”

De lente komt eraan.
Kijk, de eerste krokussen!

Mijn mening
Als je dit prentenboek alleen al ziet liggen word je toch meteen verliefd?
Nou, de binnenkant is net zo aansprekend!

Op iedere twee pagina’s wordt een maand in de moestuin van het meisje en haar moeder afgebeeld. Zo word je meegenomen langs de twaalf maanden van het jaar en zie je dus vier seizoenen moestuin voorbijkomen. Je ziet zo dat er het hele jaar door wel iets bloeit en er altijd werk aan de winkel is.

Op bijna iedere pagina zie je naast het meisje ook de hond en de poes terug en daarnaast zijn er buiten natuurlijk alle plantjes nog veel meer dieren te zien…
Ook zonder de korte tekst op iedere bladzijde en de maandaanduidingen zou je aan alles wat er afgebeeld is (zo zie je op gegeven moment bijvoorbeeld vogels wegtrekken) beseffen in welk seizoen je je bevindt. Mooi gedaan!

In dit heerlijk kleurrijke en gezellige prentenboek is ontzettend veel te zien! Een genot voor het oog én een hele aantrekkelijke manier om met je kleine met de seizoenen en de natuur/tuin bezig te zijn.

Ben jij nou ook helemaal verliefd geworden op dit prentenboek? Kijk dan gauw verder, want ik mag van de uitgeverij een exemplaar verloten!


Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op dit mooie prentenboek?
De winactie is afgelopen! Gefeliciteerd Patricia, jij hebt een mailtje ontvangen! Bedankt voor het meedoen allemaal!

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • De winactie delen is lief! (niet verplicht)
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
 • Je reageert vóór zondag 14 april, want dan neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

Succes!
-X-Judith

In de tuin
ISBN 9789045122823 – Uitgever: Querido – 32 pagina’s – Verschenen: maart 2019 – Illustraties & tekst: Noëlle Smit – Leeftijd: 2+

47 thoughts on “In de tuin – Noëlle Smit (+ winactie!)

 1. Dat zou een supermooi cadeautje zijn voor de dochter (net 2) van mijn liefste zusdinnetje! Zij zijn de tuin momenteel aan het verbouwen, dus als deze klaar is kunnen ze mooi vanalles gaan planten en zo alles zien meegroeien met het boek.

 2. Superleuk dit! Ik houd van boeken lezen, van tuinieren en van eigen groenten zaaien! Volgens mij komt alkes samen in dit boek! Ik doe heel graag mee!

 3. Ik word zó blij van alle illustraties van Noelle Smit en dit boek heeft ze ook weer zo mooi geïllustreerd! Ik zou het heel graag met mijn twee kinderen lezen en bekijken.

 4. Ahhh dit lijkt ons zo’n heerlijk boek. Perfect om onze kleine ‘spruit’, die groeit als ‘kool straks (naast de praktijk) de grondbeginselen van het moestuintuinieren mee te geven. ??????

 5. Hi Judith,
  Wat een fantastisch boek lijkt me dit!
  Ik ga binnen een jaar samen met mijn zoontje in een Tiny House wonen, op een groot stuk grond met nog meer kleine huisjes. En raad eens wat daar ook komt ;)? Jawel, een moestuin. Het lijkt me zo leuk om alvast met mijn zoontje van de voorpret te genieten door hem voor te lezen uit dit mooie boek. Wellicht kan hij dan volgende lente zijn kennis in praktijk brengen :).
  Een fijne dag gewenst.
  Liefs, Carmen

 6. Hey Judith
  Mijn 4 kleinkinderen de liefde voor de natuur bijbrengen lijkt me met dit prentenboek helemaal geweldig! En daarna naar buiten om te kijken of je het echt kunt vinden
  Geniet van de lente!
  Zonnige groet
  Marijke van der Hoek

 7. Heb dit boekje direct op mijn verlanglijstje van Bol.com gezet, want ik ben ook heel erg verliefd geworden op dit schattige boekje.
  Ik volg op Bloglovin en doe heel graag mee om mijn kleinkinderen het ook te laten lezen.

 8. Dit is waarschijnlijk een wat andere reden dan anderen, maar ik wil het graag winnen voor mijn zus. Na de zomer begint ze met het laatste jaar van de pabo. Ze loopt 2 a 3 dagen per week stage en momenteel bij de kleuters. Ook geeft ze bijles aan allochtoonse kinderen die de taal nog moeten leren. Het zou zo leuk zijn als ik dit boek voor haar kan winnen. Daar heeft ze haar hele carriere plezier van en kan ze het aan veel kinderen voorlezen ?

 9. Dit is een heel erg leuk kado voor mijn schoonzoon die met onze kleinzoon van 2 een minimoestuin voor Sinterklaas heeft gekregen en daarmee binnenkort aan de slag gaat. Vorig jaar hebben ze proefgedraaid op een klein stukje in de tuin. Onze kleinzoon vond dat helemaal geweldig. Iedere dag ging hij kijken of er al iets klaar was om gegeten te worden. Superleuk om te zien.

 10. Wat zou dit leuk zijn voor onze dochter! Ze helpt ons graag mee in de (moes)tuin. Ik doe dan ook graag mee. Volgen doe ik via Facebook.

 11. Wat een prachtig boek! Een mooie manier om mijn dochtertje de wereld mee te helpen verkennen! En stiekem lijkt het me zelf ook leuk.

 12. Mijn beste vriendin heeft een heel lief kindje. Ze houd van hun tuintje & van groente, dus dit ontroerend mooie boekje zou heel erg welkom zijn!

 13. Hallo BiebMiepje,
  Wij zijn dol op prentenboeken, voorlezen (binnen en buiten ;)) en groenten en… Noëlle Smit ;)! Wij doen graag mee!
  Irena en Mat (6 j.)

 14. Mijn kleine meisje is dol op samen boekjes lezen/kijken en op bloemen. Dit boek ziet er leuk uit we zouden het graag samen bekijken!

 15. Wat een mooi boek!
  Opa poot elk jaar aardappels in onze tuin. In augustus gaat hij samen met onze jongens (6 en 3 jaar) de aardappels oogsten. Hoeveel aardappels hebben wij in de grond gestopt en hoeveel halen wij weer uit de grond. De jongens vinden het geweldig.
  Leuk voor opa om dit boek voor te lezen.

 16. Hoi Judith, Bijna kwamen de bloemetjes al uit het boek gespetterd!
  Wat een enorm schattig boek voor onze meid van 2, al zo gek op de natuur.
  Kan geen struik voorbij lopen of ze moet al even ruiken aan de bloemen!
  Denk dat ze ‘In de tuin’ helemaal geweldig gaat vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.