Koos zoekt een huis – Liselot Jansen & Yondi Schmidt & Sarina Reilingh #voorleesdagen

Hoog in het Australische dierenbos wonen Koos de Koala en zijn vriendjes.

Korte inhoud
“Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om!
Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen.
Help jij hem een nieuw huis te vinden?”

‘HELP!’ roept Koos. ‘Wat is dát voor monster?’
Net als de andere Koala’s klampt hij zich stevig vast aan de takken.

Mijn mening
Ik kwam Koos de Koala “tegen” op Instagram waar hij een superleuk account heeft met o.a. allerlei groene tips.  Ik was heel erg blij dat ik het Koos de Koala-prentenboek mocht lezen en bespreken, want ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren over het milieu en de problemen die er zijn!

Koos de Koala en zijn vrienden wonen in het mooie dierenbos in Australië. Maar op een dag is het bos niet zo mooi meer… De bomen worden door gele monsters opgegeten! Koos en zijn vrienden zijn in één klap hun huizen kwijt.
Koos besluit om op zoek te gaan naar een nieuw huis voor allemaal. Hij gaat op pad en komt van alles tegen, maar of er een geschikt plekje tussen zit?

De jongens en ik zijn helemaal weg van Koos de Koala!  Het prentenboek is een beetje verdrietig en lief en leerzaam! En het boek staat ook nog eens vol met heerlijk kleurrijke en aansprekende illustraties.
Die arme dieren die zomaar hun fijne leefplek kwijtraken, die lieve en moedige Koos die op zoek gaat naar een nieuw plekje en dan achterin nog informatie over ontbossing en wat wij kunnen doen om te zorgen dat er minder bomen worden gekapt. Dit boek voorlezen is een hele fijne en aantrekkelijke manier om het al met jonge kinderen over milieuproblemen te hebben en na te denken over wat je zelf kunt doen om de aarde weer een beetje groener te maken.
Kom maar op met meer Koos de Koala-verhalen!

‘Een nieuw huis,’ mompelt Koos in zichzelf.
‘Dat kan toch niet zo moeilijk zijn?’ 

Koos de Koala website en webshop
Er is ook een hele leuke Koos de Koala-website, waarop je heel veel weetjes vindt, knutseltips, de YouTube serie van Koos & Moos (daar zijn wij helaas nog niet aan toe gekomen) én de webshop waarin je o.a. onderstaande gave “groene” Koos de Koala-sokken kunt vinden!


PS: Van 20 t/m 30 januari zijn het weer De Nationale Voorleesdagen!
Prentenboek van het jaar is Coco kan het! (die verschijnt in een speciale mini-editie) en daarnaast zijn er nog 9 andere kerntitels gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 van 2021 vormen:


PPS: ga je boeken bestellen, doe dat dan bij je favoriete boekhandel! Ze kunnen je steun hard gebruiken.

Koos zoekt een huis
ISBN 9789030507697 – Uitgeverij Billy Bones – 32 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Illustraties: Sarina Reilingh – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.