In eigen hand – Linda Jansma

‘Ik wil dat jij achterhaalt wat er gebeurd is,’ zei hij meteen. ‘Wat er wérkelijk gebeurd is.’ 

Korte inhoud
“Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.
Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?”

Als Max’ ongeluk inderdaad geen ongeluk was, wat dan wel? Opzet? Maar hoe dan? En waarom?

Mijn mening
Ik geniet altijd heel erg van de thrillers van Linda Jansma, die heerlijk vlot lezen. En dat kan ik, nu ik nog steeds een leesdip heb, goed gebruiken! Was deze ook weer zo fijn?

Nikki Benjamins is particulier rechercheur geworden nadat ze een paar jaar geleden werd ontslagen bij de Amsterdamse recherche, omdat ze haar (corrupte?) commissaris in zijn gezicht sloeg.
Voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans, ontslagen wegens corruptie, vraagt Nikki om hulp; zijn zoon Max is omgekomen bij een auto-ongeluk en hij vertrouwt het onderzoek van zijn ex-collega’s niet. Volgens hem is het zeker geen ongeluk of zelfmoord geweest. Nikki staat niet te springen om hem te helpen, maar als er een verdacht berichtje binnenkomt, kan ze niet anders dan toch in de zaak te duiken…

Het verhaal pakte me vanaf het begin, was meteen heel erg boeiend en werd algauw spannender en spannender.  Nikki is een leuke en stoere hoofdpersoon, ze bijt zich vast in de zaak en laat niet los, ook al blijkt dat er mensen zijn die niet blij zijn dat ze de waarheid boven tafel wil krijgen. Waar was Max bij betrokken? Hoe groot is deze zaak eigenlijk? Wie kan Nikki vertrouwen, o.a. van haar ex-collega’s?
Het verhaal is heerlijk meeslepend, leest lekker vlot en mijn aandacht verslapte echt geen moment. Zo’n fijne thriller had ik echt even nodig! Op naar meer Nikki Benjamins-thrillers? Graag!

‘O ja, de zaak-Max Akkermans is gesloten. Laat het rusten.’  En voordat ze daarop kon reageren, was hij verdwenen.

In eigen hand
ISBN 9789461094513 – Uitgever: De Crime Compagnie – 278 pagina’s – Verschenen: september 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.