Remco leest: Bouw jezelf gelukkig – Abbie Headon

Niets laat je zo aangenaam in het moment leven dan wanneer je je concentreert op eenvoudige, leuke LEGO activiteiten.

Korte inhoud
“Lukt het jou ook niet om innerlijke rust te vinden op een yogamat? Voelt het leven als een berg met werk en denk je bij spelen aan iets van vroeger? Plezier hebben en creatief bezig zijn is goed voor je humeur en je gezondheid, ook (juist!) voor volwassenen. Ben jij dus op zoek naar meer ontspanning en tijd voor jezelf? Laat dit boek je inspireren! Want wij hebben goed nieuws… LEGO® kent geen leeftijdslimiet!

Ondervind aan de hand van meer dan 50 mindful LEGO® bouwactiviteiten hoe je meer balans krijgt, dichter bij familie en vrienden komt, ontspant én je nachtrust verbetert.”

Spelen met LEGO stenen is zeker niet alleen maar voor kinderen, dus geef jezelf de toestemming –  en de tijd – om voor jezelf te zorgen en jezelf blij te bouwen.

Remco leest
Judith zag dit boek en moest meteen aan mij denken: hoe leuk, de combinatie LEGO en mindfulness?!  (we zijn hier thuis gek op LEGO, niet alleen de kinderen )

In dit boek voor volwassenen komen verschillende mindfulness-achtige opdrachten voorbij waar een LEGO-twist aan gegeven is. Naast mindfulness en dus zelfzorg komen er ook nog andere onderwerpen aan bod, zoals verbinding maken met anderen en opruimen e.d.. Alles wordt gecombineerd met LEGO-opdrachten/ideeën.

In het begin is het de standaard mindfulness-introductie (ik heb meer boeken hierover gelezen) met bijvoorbeeld je zintuigen gebruiken en een LEGO-blokje te voelen, dat voelde een beetje geforceerd. Maar later toen de bouwopdrachten e.d. erbij kwamen werd het meer een origineel boek, echt anders dan het gemiddelde mindfulness-verhaal.
Al met al is het een leuke kennismaking met mindfulness en selfcare, op een originele wijze gebracht.
Wellicht ook een leuk idee om het boek samen met een doosje Lego blokjes aan te bieden/aan te schaffen zodat je gelijk aan de slag kan. Of natuurlijk cadeau te doen, met de decembermaand in aantocht.

Bouw jezelf gelukkig
ISBN 9789030507345 – Uitgever: Meis & Maas – 160 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Vertaald uit het Engels door: Jurjen Tiersma – Illustraties: Jenny Edwards


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.