Remy leest: Comic Classics: Grote verwachtingen – Charles Dickens

Joe zegt dat ik later smid word, net als hij, maar soms denk ik dat mij avonturen te wachten staan in de wereld buiten ons dorpje.

Korte inhoud
“POTVERDICKENS!

De tienjarige Pip krijgt de schrik van zijn leven als hij een ontsnapte gevangene ontmoet op een GRIEZELIG kerkhof. En dat is nog maar het begin van een avontuur, dat hem naar een huis vol GEHEIMEN leidt, een behoorlijk vreemde oude dame, en een reis naar de grote stad, op zoek naar het GELUK. Daar wacht Pip een enorme verrassing…”

Mijn vaders achternaam was Pirrip, en mijn voornaam Philip, maar toen ik een klein kind was, kon mijn tong er niets langers of duidelijkers van maken dan PIP.

Remy (9) leest
Remy en ik vonden dit boek er zo aantrekkelijk uitzien toen we hem op Instagram bij Lannoo voorbij zagen komen!  Heel blij dat we hem mochten lezen en bespreken. Remy wil er een ‘Remy leest’ van maken, maar ik las hem ook, was te nieuwsgierig!
Deze klassieker in graphic novel-vorm ziet er inderdaad geweldig uit, en is heel erg grappig, alleen de kreten op/in het boek al: ‘De klassieker van Charles Dickens (beetje ingekort)’, ‘POTVERDICKENS!’, ‘Met dank en verontschuldigingen aan Charles Dickens’, etc. Maar ik vond hem ook wel moeilijk te volgen af en toe, het verhaal gaat dan een beetje van de hak op de tak…
Dit vindt Remy:

Waar gaat het boek over? 
Over een jongen die Pip heet, zijn ouders zijn dood en hij woont bij zijn gemene zus en haar lieve man. En op een dag gaat hij naar het kerkhof en daar komt hij een dief tegen die is ontsnapt uit de gevangenis. Pip gaat hem helpen, want die man vroeg om hulp (niet lief). Nadat Pip dat gedaan heeft veranderde zijn leven helemaal…

Wat vind je er leuk aan?
Dat het eigenlijk een heel oud boek is, maar is vernieuwd naar dit boek! Dat vind ik heel leuk en het verhaal is ook heel erg grappig!

Wat vind je minder leuk?
Ik vond het verhaal af en toe een beetje te snel gaan, dan was het dit en dan ineens PATS! iets anders, dan snapte ik het niet helemaal. Ik vond het niet heel erg vervelend, ik las gewoon door en dan kwam het wel weer goed.

Hoe vind je het boek eruitzien? 
GEWELDIG! Heel erg leuk en kleurrijk. Ik vind het wel grappig dat er ook stripdingetjes tussen zitten en tekstballonnetjes met commentaar of zoiets.

Ben je benieuwd naar meer Comic Classics?
JAAAAAAAA!!!!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

In een leunstoel zat, met één elleboog rustend op de tafel en haar hoofd leunend in die hand, de vreemdste dame die ik ooit heb gezien of nog zal zien.

Comic Classics: Grote verwachtingen
ISBN 9789401470742 – Uitgever: Lannoo – 268 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Vertaald uit het Engels door: Edward van de Vendel – Illustraties: Jack Noel – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.