Nooit heb ik ooit – Joshilyn Jackson

Ze glimlachte en ik glimlachte terug, me nog van niets bewust. Ik had geen flauw vermoeden dat ik mijn eigen ondergang in de ogen keek.

Korte inhoud
“Het begint als een spel op een avond bij de leesclub. Nooit heb ik ooit… iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wél iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is.
Roux belooft dat ze haar met rust zal laten als Amy volgens haar regels speelt. Maar Amy is niet bereid om alles te verliezen. Ze zal terugvechten, en in dit razend spannende kat-en-muisspel kan maar één iemand winnen.”

‘Je bent me iets verschuldigd. Je bent me iets verschuldigd, en je gaat betalen.’ 

Mijn mening
Wat een heerlijke duistere omslag heeft dit boek.  En het past heel goed bij het sfeertje van het verhaal!

Op de “Hersendode Mammies Boekenclub”-avond van vriendinnen en buurvrouwen Charlotte en Amy staat er een nieuwkomer op de stoep. Roux is net in de buurt komen wonen en wil ook meedoen. Ze neemt de hele avond over en haalt de aanwezigen over om een drankspelletje te spelen; een soort van “Nooit heb ik ooit…” waarbij ze opbiechten wat het ergste is wat ze gedaan hebben: vandaag, afgelopen maand, ooit… Amy wil niet meespelen, zij heeft namelijk ooit iets vreselijks gedaan. Maar de mysterieuze Roux lijkt daar ook van te weten en zij laat Amy sinds die avond niet meer met rust. Ze dwingt Amy het spelletje te spelen volgens haar regels. Maar Amy geeft zich niet zomaar gewonnen; ze vecht terug! Wie zal dit zieke spelletje winnen?

Meteen vanaf het begin zit de onderhuidse spanning goed in het verhaal en zit je met vragen: Wie is Roux? Wat weet ze precies van Amy? Wat heeft Amy gedaan? Wat voor spelletje speelt Roux? Hoe gaat dit aflopen???
Heerlijk dat ze in Amy de verkeerde tegenstander getroffen heeft; die geeft niet zonder slag of stoot haar veilige gezinsleventje op! Tegelijkertijd vraag je je wel af of Amy met die leugens die zich opstapelen überhaupt ooit nog terug kan naar haar leven zoals het was voor Roux vanuit het niets op kwam dagen. Het levert een heerlijk duister sfeertje en een heerlijk psychologisch spelletje op!
Er komen steeds weer nieuwe spannende ontwikkelingen in het verhaal, waardoor ik steeds maar door wilde lezen en het verhaal van begin tot eind heerlijk spannend en onwijs boeiend vond! Ondanks mijn enorme leesdip heb ik heel erg kunnen genieten van deze fijne thriller!

Roux was dit als spel begonnen. Ze had mij verboden te spelen. Maar dat deed ik al. Ik kon niet anders. Meer dan dat. Ik moest winnen.

Nooit heb ik ooit
ISBN 9789046826324 – Uitgever: Nieuw Amsterdam – 384 pagina’s – Verschenen: mei 2020 – Originele titel: Never have I ever – Vertaald door: Ineke Lenting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.