Semper Fi – Ellen Lina (blogtour)

‘Ik geef je een advies, Helena,’ zegt hij zacht, terwijl hij naar me toe buigt. ‘Stop hiermee. Stop met dit boek. Als je dit publiceert, zorg ik er persoonlijk voor dat jij of Senn verdwijnt, net zoals Kim.’ 

Korte inhoud
“Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat wonen met haar vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden.

Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig aan de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over wat haar is overkomen en over de verdwijning van Kim, schrijft Helena het boek Nemesis. Maar als bekend raakt dat Nemesis wordt gepubliceerd, komt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar.
Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?”

Ineens overvalt het me zo, de weken in Amsterdam knallen over me heen als een vloedgolf. Het gezicht van Kim, toen ik haar voor het laatst zag. De wanhoop toen ze vermist was, de zoektocht daarna en de ellende waarin ik uiteindelijk zelf verzeild raakte.
Het ontnam me mijn leven. Het veranderde me voorgoed.

Mijn mening
Een nieuw boek van Ellen, daar gaat mijn hart altijd sneller van kloppen!
Was deze thriller ook weer een echte Ellen Lina?

Helena heeft bijna twintig jaar geleden flinke trauma’s opgelopen toen ze met haar vriendin ging wonen en studeren in Amsterdam. Van dat studeren is toen niets gekomen want Kim verdween de eerste avond al. Ze had een date met James en kwam nooit meer thuis. Helena kreeg er daarna nog een flinke klap bovenop toen ze te maken kreeg met Semper Fi, een groep studenten onder leiding van die James.
Nu is ze een succesvol schrijver, getrouwd met Kjell – de broer van Kim – en heeft ze een zoon. Haar nieuwste boek, dat binnenkort zal verschijnen, gaat over die vreselijke periode in Amsterdam en over Semper Fi. Maar er zijn mensen die niet blij zijn met haar boek. Helena’s leven en dat van haar gezin komt flink in gevaar… Wie wil Helena de mond snoeren? En wat is er precies gebeurd in Amsterdam?

Meteen vanaf de proloog zat ik in het verhaal en op het puntje van mijn stoel. Jeetje, wat een heftig onderwerp! Ik leefde ontzettend mee met Helena, wiens leven toen flink overhoop lag, maar nu weer overhoop gehaald wordt door mensen die niet willen dat ze haar verhaal doet.
Doordat het verhaal wisselt tussen heden en verleden en tussen Helena, Kjell en James, kom je er langzaam achter wat er toen voor vreselijks gebeurd is en tegelijkertijd zit je in de spanning van het nu en vraag je je af wie je kunt vertrouwen.
Dit van begin tot eind onwijs meeslepende verhaal bezorgt je, helemaal op zijn Ellens, een achtbaan aan emoties; het is spannend, intens, misselijkmakend, ontroerend, en met personages die je tegelijkertijd lief kunt hebben en kunt haten…  Pffff, wat een verhaal heeft Ellen weer geschreven! Knap hoor! Ik moet er even van bijkomen…

Na deze vakantie ga ik volwassen worden en kappen met deze shit. Semper Fi wordt dan verleden tijd, ik stop voordat ik er ellende mee krijg.

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond Semper Fi, dit zijn alle deelnemers:

Semper Fi 
ISBN 9789086604227 – Uitgeverij Ellessy – 356 pagina’s – Verschenen: oktober 2020

3 thoughts on “Semper Fi – Ellen Lina (blogtour)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.