De klassieke wereld in 100 woorden – Clive Gifford #kinderboekenweek

Het gebied rond de Middellandse Zee was in de oudheid een broedplaats van buitengewoon grote beschavingen. (…)
Dit boek waagt een poging de klassieke wereld samen te vatten in 100 steekwoorden, uitgelegd in zo’n 100 woorden.

Korte inhoud
“Van Cleopatra tot Hadrianus, van mummies tot toga’s en van Plato tot Hannibal: er is zoveel dat de klassieke wereld spannend maakt. En de wereld van Toetankhamon, Archimedes en Caesar is dichterbij dan je zou denken: de piramides zijn nog steeds te bewonderen, de Olympische Spelen zijn populairder dan ooit en democratie vinden we nog altijd belangrijk.

100 namen en begrippen uit de klassieke wereld worden elk beschreven in 100 woorden. Sla dit boek open en een wonderbaarlijke wereld komt weer tot leven.”


Mijn mening
Wat een plaatje van een boek, hè?  Vanbinnen al net zo mooi! Wat een prachtige illustraties, helemaal in die klassieke stijl en heerlijk kleurrijk.

In dit boek neemt Clive Gifford (vertaald door Imme Dros) je mee in 100 steekwoorden, die weer in ongeveer 100 woorden beschreven worden, door de klassieke oudheid. Langs de Egyptenaren, de Foeniciërs, de Minoërs, de Grieken en de Romeinen. Al die grote beschavingen komen aan bod; hun belangrijke plaatsen, personen, gebeurtenissen, etc… Mummies, Piramides, Byblos, Knossos, Olympische Spelen, Alexander De Grote, Mozaïek, noem maar op!

Dit leerzame boek staat vol kort maar krachtige informatie – heel laagdrempelig dus – die je laat kennismaken met de klassieke wereld.
En wat een fijne kennismaking! Ook Remy is helemaal weg van dit boek. Wat is dit boek fantastisch mooi!
We vroegen ons al af of er nog meer “… in 100 woorden” boeken gaan komen. Deze editie is in ieder geval een aanwinst voor de (kinder)boekenkast en zeker een tip voor de Kinderboekenweek!


Kinderboekenweek 2020: En toen?
Het is weer Kinderboekenweek!  Deze 66ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 29 september t/m zondag 11 oktober 2020 en het thema van dit jaar is geschiedenis: “En toen?”
CPNB: “Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!


De klassieke wereld in 100 woorden
ISBN 9789045124841 – Uitgever: Querido – 112 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Originele titel: The Ancient World in 100 Words – Vertaald door: Imme Dros – Illustraties: Gosia Herba – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.