Carmyne’s Journals


Carmyne’s Journals
Wilma van Uitgeverij Karmijn weet dat ik gek ben op notitieboekjes en dus mocht ik dit super de luxe A5 notitieboek, één van de eerste twee Carmyne’s Journals, uitproberen. En aangezien ik al een tijdje met het idee speelde om weer eens met vulpen te gaan schrijven, iets wat ik vroeger op school altijd graag deed, besloot ik dat dit hét moment was om dan ook meteen een vulpen aan te schaffen!


Ik ben gek op roze en koos dus voor de rozerode Carmyne’s Journal, maar er is ook nog een prachtige multi-gekleurde met blaadjesmotief (zie afbeelding onderaan blogpost). Op de foto zag het notitieboek er al prachtig uit, maar pas toen ik hem in handen had zag ik hoe onwijs mooi het écht is! De kleur is heel warm en de omslag voelt aan als zijde; heel luxe! Door de print en het gevoel lijkt het alsof het boek zomaar is weggelopen uit de tijd van Jane Austen!
En wat een leuke toepasselijke quote staat erin:
There’s no enjoyment like writing
(vrij naar Jane Austen).


Het papier in deze journal, Tomoe River paper met puntenraster, voelt lekker soepel en dun, maar sterk, en is volgens zeggen heel erg vulpenvriendelijk. Nou, dat klopt zeker! Ik heb er nu een tijdje in geschreven (sorry, ik heb er geen prachtig betekend en beplakt journal van gemaakt, ik maak er recensie-notities in ) en het schrijft echt zó lekker! Met balpen, maar nog fijner met vulpen. Het vlekt niet en het drukt niet door. Mijn pen danst gewoon over het papier! En de inkt ziet er ook nog eens prachtig uit op dit papier.


Het journal heeft een elastiek – handig voor als je er veel meer mee doet dan alleen in schrijven en je hem toch nog netjes dicht wilt ‘binden’ – en een mooi leeslint, altijd fijn! (die laatste had van mij alleen net ietsje langer gemogen)
Dit is wel echt het meest luxe en mooie notitieboek dat ik ooit gehad heb en ik ben er dan ook supergelukkig mee. Niet alleen mooi vanbuiten en vanbinnen, maar ook superfijn in gebruik! Echt iedere keer dat ik er met mijn mooie vulpen in schrijf een geluksmomentje… Eigenlijk wil ik, ondanks dat ik geen journaller ben maar gewoon een saaie noteerder, de andere variant nu ook wel heel graag hebben!  

Dank je wel lieve Wilma voor dit prachtige journal! Ik ben heel benieuwd wat de volgende designs gaan zijn!
-X- Judith


P.S.: Als je meer wilt weten over het ontstaan van de Carmyne’s Journals, lees dan zeker dit artikel op de website van Uitgeverij Karmijn!
En voor tips & tricks en mooie plaatjes van wat er allemaal kan met zo’n mooi journal: like de FB-pagina van Carmyne’s Journals en/of volg op Instagram!

2 thoughts on “Carmyne’s Journals

  1. Ontzettend leuk verhaal Judith, wat kun je er altijd toch weer een gezellig en aantrekkelijk geheel van maken! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.