Onder invloed – Marijke Verhoeven #vakantielezen

Het was bijna anderhalf jaar geleden dat Joost plotseling verdween.(…) Ik had hem gedag gekust, niet wetend dat het de laatste keer zou zijn dat ik hem zag.

Korte inhoud
“Huismoeder Emma blijft alleen en ontredderd achter met twee kinderen wanneer haar partner Joost met de noorderzon is vertrokken. Om zich staande te houden en haar schulden te betalen moet ze alle zeilen bijzetten. Een voorstel om in korte tijd veel geld te verdienen, doet Emma haar grenzen verleggen. Tot ze merkt dat er geen weg terug is…”

Wat in godsnaam had ik gedaan?
Voor geld. Alleen voor het geld.

Mijn mening
Ik hou zo van de boeken van Marijke Verhoeven, ik sla er dan ook geen één over als er weer eentje verschijnt bij De Crime Compagnie! 

Om na de verdwijning van haar man Joost (1,5 jaar geleden) het hoofd boven water te houden werkt Emma zich een slag in de rondte in Hotel La Primavera, als kamermeisje en bij de spa. Haar zoon Jasper en dochter Doris zien haar amper en lijden daaronder.
Om binnen korte tijd veel geld te verdienen en gauw meer thuis te kunnen zijn, neemt Emma het extra (niet zo zuivere) werk aan dat haar wordt geboden door collega David en door een hotelgast. Maar ze raakt er zo diep door verwikkeld in de leugens, dat er geen weg meer terug lijkt…

Het verhaal is vanaf het begin intrigerend en meeslepend. Je voelt mee met Emma die gewoon niet weet wat er met Joost gebeurd is; is hij dood? Is hij gewoon vertrokken? Kende ze hem wel echt? Ze wordt heen en weer geslingerd tussen wanhoop en boosheid. Ze zit in ieder geval flink in de schulden en moet alle zeilen bijzetten, maar daardoor mist ze weer heel veel van haar tieners. Spagaat… En wat ze dan gaat doen om aan geld te komen… Niet slim! Misschien wel begrijpelijk? Het zorgt in ieder geval voor een hoop drama in het verhaal!  De spanning in het verhaal loopt langzaam op en tegen het einde wordt het echt retespannend. Daarnaast zit er ook weer fijne romantiek in het verhaal (tijdelijke buurman en redder in nood Troy ). Dat maakt het weer een heel lekker geheel! Een boek om heerlijk van te smullen! (dat deed ik dan ook in onze zomervakantie )

‘Ik kan iets voor je regelen.’
‘Ik ga geen geld van je aannemen.’
‘Dat hoeft ook niet. We gaan het anders doen.’
‘Waarmee dan?’  Met een hulpeloos schouderophalen draaide ik me naar hem om.
‘Met een beter betaalde baan.’ 

Onder invloed
ISBN 9789461094506 – Uitgever: De Crime Compagnie – 330 pagina’s – Verschenen: juni 2020 (herschreven versie van een al eerder uitgekomen boek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.