Het zaadje van compassie – Dalai Lama & Bao Luu

Vanuit zelfvertrouwen groeit compassie,
vanuit compassie bloeit kracht.

Korte inhoud
“Een van de meest inspirerende wereldleiders was ooit een gewoon kind, genaamd Lhamo Thondup, dat opgroeide op in een klein dorpje in Tibet. Het was zijn moeder die hem de eerste belangrijke lessen over compassie leerde. Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen uit zijn kindertijd, maakt hij jonge kinderen duidelijk dat overal om ons heen belangrijke lessen te leren zijn, en dat je stapje voor stapje kunt leren deze lessen echt te begrijpen.”

Van jongs af aan plantte mijn moeder in mij het zaad van compassie door het voorbeeld dat zij gaf. Ze bracht me groot met een overvloed van liefde.

Mijn mening
Wat leuk dat er van de Dalai Lama een kinderboek verschenen is! Zo bereikt hij met zijn liefdevolle en inspirerende woorden niet alleen volwassenen, maar ook kinderen: onze toekomst.

In dit prentenboek vertelt de Dalai Lama over zijn jeugd, waarin het zaadje van compassie al door de liefde van zijn moeder in hem geplant werd, en over hoe hij de Dalai Lama geworden is. In zijn verhaal zitten ook lessen die hij geleerd heeft en waar wij ook weer van kunnen leren. En hij laat zien hoe je op een eenvoudige manier meer geluk op deze wereld kunt brengen, bijvoorbeeld door iemand die het moeilijk heeft te helpen.
Samen kunnen we de wereld een liefdevollere plek maken!

Wat een kleurrijke, warme en lieve illustraties! Heel erg aansprekend! En perfect passend bij het verhaal. 
Het verhaal van de Dalai Lama is op een heel toegankelijke manier geschreven, is heel leerzaam en heel erg inspirerend. Mooi om op deze manier kinderen aan te spreken en ze te leren over compassie en in harmonie samenleven. Er zit een mooie en hoopvolle boodschap in het boek. Laten wij volwassenen er ook van leren!

De hoop is gevestigd op alle kinderen wereldwijd. Want het ligt in hun vermogen een tijdperk te beginnen dat gebaseerd is op compassie, waarin de mensen kunnen leven in harmonie met zichzelf en verbondenheid met elkaar.
– Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Het zaadje van compassie
ISBN 9789025114589 – Uitgeverij Holland – 40 pagina’s – Verschenen: maart 2020 – Originele titel: The Seed of Compassion – Vertaald door: Emmy van Egmond – Illustraties: Bao Luu – Leeftijd: 5+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.