Spannende Boeken Weken-geschenk: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge


Hoera! De Spannende Boeken Weken 2020 gaan vandaag van start!  De Spannende Boeken Weken – 1 t/m 21 juni, georganiseerd door Stichting CPNB – zijn meteen de aftrap van Zomerlezen: juni, juli en augustus.
De hele maand juni krijg je bij besteding van minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken het Spannende Boeken Weken-geschenk: Wat jij niet ziet, geschreven door M.J. Arlidge.  Ik ben Arlidge-fan, dus ik was heel erg blij dat ik hem al mocht lezen!

Lang, gespierd, Iers. Zwaar misvormd door littekens in zijn hals en op zijn gezicht. Ik bedoel, hoeveel van dergelijke mensen lopen er rond in Manchester? Hoogstens een handjevol.

Korte inhoud
“Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.
Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?”


Mijn mening
Het is natuurlijk bij een kort verhaal/novelle altijd spannend of een verhaal helemaal tot zijn recht komt! Was dat wel of niet het geval bij Wat jij niet ziet?

De blinde Emma (28) wordt uit de chaos op een feestje gered door ex-soldaat Mark en ze vallen als een blok voor elkaar. Haar blindheid is voor hem geen probleem en zijn littekens voor haar niet. Het lijkt een match made in heaven, maar dan komen er steeds meer onthutsende nieuwsberichten over gewelddadige nachtelijke inbraken, waarbij de dader littekens in zijn gezicht heeft, en Emma begint aan Mark te twijfelen… Maakt haar liefde blind?

De sfeer van de hittegolf, die nachtelijke inbraken (open ramen…) en daarbij de twijfels of Emma Mark kan vertrouwen, is het hele verhaal door tastbaar. De spanning loopt langzaam steeds meer op en het einde is al helemaal super spannend! Ik werd helemaal meegesleurd het verhaal in en leefde en hoopte echt mee met Emma. Kortom: een kort maar krachtig verhaal, een complete thriller in mini-vorm! Lekker!!

Welk(e) boek(en) ga jij kopen tijdens de Spannende Boeken Weken? Misschien de nieuwste M.J. Arlidge die morgen verschijnt; Nog lange niet? Ik ben hem nu aan het lezen!
Ik ben in ieder geval van plan om Huis vol leugens van Nicci French te kopen! 
-X- Judith

4 thoughts on “Spannende Boeken Weken-geschenk: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

  1. Ik denk dat ik ‘Het bloemenmeisje’ ga kopen van Anya Niewierra. Ik las vandaag dat dit boek de Hebban thrillerprijs heeft gewonnen, dus ben wel benieuwd nu 🙂

  2. Zo! Dat ziet er veelbelovend uit ! Heerlijk om lekker die thriller te lezen echt super!
    Ben erg benieuwd, heerlijk om lekkere thrillers of horrors te lezen zeg poeh poeh, dat wordt zweten haha!
    Zelf heb kijk ik voor ik aan een boek begin vaak op https://www.kupino.nl/folders/aldi om allerlei lekker thee en eten te halen, voor een weekend ongestoord lezen ! Een echte aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.