Nog lange niet – M.J. Arlidge

Eindelijk begon de beller te praten en een zachte mannenstem fluisterde: ‘Je hebt nog één uur te leven.’ 

Korte inhoud
“‘Je hebt nog één uur te leven.’
Dat is het enige wat de stem aan de telefoon zegt voordat er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: iemand houdt zijn of haar slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten… en slaat dan toe.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Want de dader is haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Wat hebben deze slachtoffers met elkaar gemeen? Voor hen kan nu elk telefoontje de laatste zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.”
(www.boekerij.nl)

… op dit moment stond één ding vast: de aanval op Lanning was tot in detail voorbereid, gepland en uitgevoerd. Dit was geen neptelefoontje of flauwe grap geweest.
De moordenaar had zijn dreigement uitgevoerd.

Mijn mening
Dit 9e deel in de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge verschijnt vandaag, ik had het geluk om hem al iets eerder te ontvangen van de uitgeverij en ben hem meteen gaan lezen dit weekend!  Het lezen van deel 8 was al een tijdje geleden (2018), maar dat was helemaal niet erg. En een heel klein dingetje wat ik me afvroeg kon ik vragen aan mijn vriendin, want die was dit weekend deel 8 aan het lezen.

Inspecteur Helen Grace en haar team krijgen te maken met een seriemoordenaar die zijn/haar slachtoffers belt en ze vertelt dat ze nog één uur te leven hebben. Waarom moeten juist deze mensen dood? En waarom op deze tergende manier?
Helen moet in een race tegen de klok antwoorden op die vragen – en meer – zien te krijgen, verbanden zien te leggen en: de moordenaar zien op te sporen! Kunnen ze meer slachtoffers voorkomen?

Laat ik beginnen met zeggen dat ik weer genoten heb van het ‘gezelschap’ van hoofdpersonages Helen Grace en Charlie Brooks; allebei hebben ze naast de zenuwslopende zaak te maken met ontwikkelingen in hun privéleven, wat het verhaal meteen weer een fijn persoonlijk tintje geeft.
En wat heb ik intens zitten genieten van het super spannende verhaal!
Boeiend vanaf het begin en de spanning loopt flink op. Tegen het bloedstollende einde zat ik echt op het puntje van mijn stoel! Dat dit boek heel dik is (500+ pagina’s) – wat me normaal weleens afschrikt – heb ik helemaal niet doorgehad, ik vloog erdoorheen en kon hem niet wegleggen! Wat een onwijze topper weer! Ik wil het liefst meteen verder met deel 10.

P.S.: De nieuwe Arlidge is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de boekhandel! En als je hem in juni koopt krijg je er gratis het Spannende Boeken Weken-geschenk bij: een kort verhaal van Arlidge!

Nog lange niet
ISBN 9789022589540 – Uitgever: Boekerij – 525 pagina’s – Verschenen: 2 juni 2020 – Originele titel: All Fall Down – Vertaald door: Harmien Robroch – Deel 9 in de Helen Grace-serie

3 thoughts on “Nog lange niet – M.J. Arlidge

  1. Goed om te lezen, dat de boeken van M.J. de hoge kwaliteit van de eerste delen behouden. Ik heb net deel 4 uit (Klikspaan). Ook al zo spannend met onverwachte plotwendingen. Wat lezen die boeken toch heerlijk weg. Ook door de vele korte hoofdstukken blijf je maar doorlezen. En wat is Helen Grace toch een bijzonder persoon. Eens in de paar maanden pak ik er eentje van M.J. op. Er zijn tenslotte ook nog zoveel andere zeer goede thriller reeksen die mijn aandacht verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.