Blogtour: Het geheim van Grace – Mariska Overman

Ik moet je wat vertellen, schreef ze. Iets van levensbelang.

Korte inhoud
Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.
Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.”

Maar het geheim van Josie, dat was anders. Verborgen in de schaduwen, zei ik. En dat bleek ook zo te zijn.

Mijn mening
Ik las in 2018 het korte verhaal wat de basis vormt voor deze spannende roman. Ik was toen helemaal weg van het mysterieuze (spook)verhaal – een heel ander verhaal dan Mariska’s Isabel Dieudonné-serie! – en was dus ook heel enthousiast dat het gewoon verder zou gaan!

Maud krijgt het verzoek van haar tante Josie om bij haar in Ierland langs te komen, ze heeft Maud iets belangrijks te vertellen. Maud heeft haar tante ooit eens gezien toen ze nog een kind was, maar kent haar verder eigenlijk niet. Toch besluit ze om te gaan, want ze is wel toe aan een break nu haar relatie over is. Eenmaal in Ierland gekomen lopen de dingen totaal anders dan verwacht. Maud zal daar op een zoektocht moeten om meer te weten te komen over haar verleden, haar leven totaal overhoop gegooid door wat ze langzaam te weten komt…

Maud stuit in Ierland op mensen die vreemd op haar reageren, op mysterieuze, maar erg leuke mannen, en op veel bijgeloof. En om de mysteries rond haar familie en verleden te ontrafelen krijgt ze te maken met heuse spoken, piraten en een hoop andere geheimzinnigheden…
Wat een heerlijke combinatie van elementen!! Mysterie, spoken, romantiek, spanning, historie… I love it!!  Ik heb dan ook echt onwijs zitten genieten van dit heerlijke verhaal.
Het is meeslepend van begin tot eind, leest heerlijk vlot weg en de cursieve fragmenten tussendoor waarin Maud zich tot de lezer richt geven het nog wat extra’s, erg leuk gedaan! Maud is een sympathieke hoofdpersoon die een beetje moeite heeft om mensen te vertrouwen, eerst al bedrogen in haar relatie en dan nu al deze mysteries. Je leeft met haar mee!
Mariska weet ook de omgeving, allerlei plekken in Ierland, helemaal tot leven te brengen. Ik heb zelf helemaal zin gekregen om het allemaal in het echt te gaan zien!

Het geheim van Grace is geen thriller-thriller, maar een lekkere spannende roman. Van mij mag Mariska met meer Isabel-boeken komen, maar ook zeker met meer van dit soort mysterieuze zoektochten.

‘Vraag niet te veel. Dat is beter. Soms moet je de dingen laten zoals ze zijn.’ 

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond Het geheim van Grace, georganiseerd door Vrouwenthrillers.nl. De andere deelnemers vind je hier (en op Vrouwenthrillers.nl):


Het geheim van Grace
ISBN 9789461094483 – Uitgever: De Crime Compagnie – 350 pagina’s – Verschenen: april 2020

3 thoughts on “Blogtour: Het geheim van Grace – Mariska Overman

  1. Nog een boek over Ierland 😀 😀
    Het lijkt wel of ik vandaag alleen maar boeken toevoeg over Ierland.
    Niet dat je mij hoort klagen, ik ben gek op Ierland. Dit boek krijgt een plekje op mijn tbr. Hopelijk komt hij snel aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.