Remco leest: Het nachtvuur – Michael Connelly

Op een groen vloeiblad op het bureau lag een dikke blauwe dossiermap van kunststof met een bijna acht centimeter dikke stapel documenten erin.
Het was het dossier van een moordonderzoek.

Korte inhoud
“Toen Harry Bosch net begon als rechercheur, nam John Jack Thompson hem onder zijn hoede en leerde hem alles wat hij moest weten over het vak. Zijn mentor was ervan overtuigd dat je maar op één manier een echt goede politieman kon zijn: door elke zaak persoonlijk op te nemen en met koppig doorzettingsvermogen aan te pakken. Als Thompson overlijdt, wordt Harry benaderd door zijn weduwe, die hem een oud dossier geeft. Het blijkt om een zaak te gaan die Thompson nooit heeft kunnen oplossen. Het dossier had hij op de dag van zijn pensioen tegen alle regels in mee naar huis genomen.

Om erachter te komen waarom deze zaak Thompson zo dwarszat, gaat Harry naar Renée Ballard en vraagt haar hem te helpen de cold case op te lossen. Terwijl ze eraan werken, rijst de alarmerende vraag of Harry’s geliefde mentor het -dossier heeft meegenomen om de zaak tijdens zijn pensioen op te lossen… of om juist te voorkomen dat die ooit opgelost zou worden.”

‘Oké,’ zei ze ten slotte. ‘Ik zal het lezen.’
‘Mooi,’ zei Bosch. ‘Laat me weten wat je ervan vindt.’ 

Remco leest
Na het uitlezen van de vorige Bosch-Ballard kon ik lekker meteen door in dit volgende boek, want die kwam toevallig net binnen!

Na het begraven van zijn vroegere mentor krijgt Harry Bosch van diens vrouw een oud moorddossier. Nadat Bosch dit gelezen heeft overtuigt hij Renée Ballard ervan om deze cold case gezamenlijk te gaan onderzoeken.
Het onderzoek blijkt niet zonder gevaar en de vraag rijst of ze de reden waarom Bosch’s mentor het dossier thuis had liggen wel willen achterhalen…

Net als het vorige boek las ook dit boek lekker weg. Het boeit vanaf het begin en de spanning wordt goed opgebouwd. Ook hier vond ik het prettig om steeds een aantal hoofdstukken vanuit het ene perspectief en daarna vanuit het andere te lezen. Er wordt duidelijk aangegeven per deel wiens verhaal je leest, fijn gedaan zo.
Het verhaal had voor mijn gevoel nog best wat langer mogen duren, ik was er nog niet klaar mee. Het einde kwam voor mij ook wat abrupt, al wil ik niet zeggen dat het onbevredigend was.
Kom maar weer op met dat volgende deel! Ik ben nog niet uitgekeken op deze personages en hun samenwerking (maar een los Bosch of Ballard-verhaal mag ook ).

Het nachtvuur
ISBN 9789022589526 – Uitgever: Boekerij – 432 pagina’s – Verschenen: februari 2020 – Originele titel: The Night Fire – Vertaald door: Ans van der Graaff & David Orthel – Deel 3 in de Renée Ballard-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5e692eba61f47_selected-products” products=”9200000124029549,9200000124092155″ name=”connelly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.