Langs de lijn – Karin de Graaff

Haar nog slaperige ogen stelden scherp op de twee mensen voor de deur. Het licht van de buitenlamp verlichtte een badge op de mouw.
Slikken lukte ineens niet meer.

Korte inhoud
“Hoe pak je de draad op als de liefde van je leven je is ontnomen? Voetbalmoeder Anouk weet niet wat haar overkomt als ze de nieuwe voetbaltrainer van haar zoontje ontmoet. Zes jaar na het overlijden van haar man bezorgt Ruud haar gevoelens waarvan ze dacht dat die waren verdwenen. Al die vlinders brengen Anouk volop in verwarring. En waarom valt ze nou net voor een getrouwde man? Wat ze niet weet is dat Ruud worstelt met zijn nogal wispelturige ex.
Bij dezelfde dorpsclub duikt voetbalhater Kim op die haar broertje komt ophalen. Ze valt als een blok voor Branco. Hij is een profvoetballer. Die waarheid houdt hij vanwege Kims hartgrondige voetbalafkeer nog even voor zich. Maar hoe lang kan hij dat spel blijven spelen?”

Alle jongetjes luisterden naar een man. Een man met donkere krullen. Dé man met donkere krullen. En blauwe ogen.
Nieks trainer, dat kon niet anders.

Mijn mening
Karin vroeg me of ik haar boek wilde lezen en ik twijfelde, want ik heb totaal niets met voetbal… Maar ze verzekerde me dat dat geen probleem zou zijn, dus ik ging de uitdaging aan!

Anouk verloor een aantal jaar geleden haar grote liefde Dennis. Nu ontmoet ze op de voetbalclub van hun zoontje Nieks nieuwe trainer, Ruud. En hij wakkert gevoelens in haar aan waar ze een beetje bang van wordt… Bovendien is hij getrouwd! Toch?
Kim moet haar broertje af en toe naar voetbaltraining brengen en bij de voetbalclub ontmoet ze Branco, veelbelovend voetballer. De vonk slaat over. Maar zij weet nog niet dat hij voetballer is en hij weet wel dat zij voetbal haat… Gedoemd te mislukken?

Leuk dat de ene hoofdpersoon een voetballiefhebber is en de andere een voetbalhater, zo is er voor iedere lezer wel herkenning. Naast de perspectieven van Anouk en Kim lees je ook die van Ruud, Branco en duizendpoot Ineke die ontzettend veel doet voor de club en de kinderen. Ik moest wel even wennen aan de vele personages en de vele perspectiefwisselingen, maar eenmaal goed in het verhaal liep het allemaal vloeiend in elkaar door en las het heerlijk vlot weg. Feit blijft dat voetbal een hele grote rol speelt in het verhaal, maar omdat er daarnaast zo veel andere dingen spelen vond ik dat minder erg dan ik had verwacht.

Het verhaal is vanaf de trieste proloog tot aan het eind meeslepend en heerlijk romantisch. Naast de ontluikende gevoelens, romantische momenten en onvermijdelijke misverstanden (o.a. door een vervelende ex) heeft het verhaal ook ontroerende momenten en een spannende twist. Echt een fijne en complete feelgood roman dus! En inderdaad ook geschikt voor voetbalhaters.

Kim kon niet anders dan terugkijken terwijl overal door haar lichaam kleine bliksemschichtjes schoten. Wat was hij leuk!

Langs de lijn
ISBN 9789078641773 – Countless Pages Publishers – 320 pagina’s – Verschenen: september 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5e579348f3996_selected-products” products=”9200000123904012,9200000118461315″ name=”lijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.