Remco leest: De Nachtploeg – Michael Connelly

Ze werkten in de nachtdienst, gingen van de ene zaak naar de andere, werden naar elke plaats delict geroepen waar een rechercheur nodig was om een eerste proces-verbaal op te maken (…). Maar ze hielden geen zaken aan. (…) Soms wilde Ballard een zaak van begin tot einde afwerken.

Korte inhoud
Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ’s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.

Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze ’s nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.

Auteur
“Michael Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Connellys boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht.”

Remco leest
Dit was mijn eerste kennismaking met Michael Connelly, ik hoefde dus niet te wennen aan het feit dat dit boek niet over zijn vaste personages ging 😉

Als Renée Ballard tijdens een nachtdienst samen met haar partner naar het ziekenhuis geroepen wordt om daar een slachtoffer van mishandeling te onderzoeken, komt er ook een slachtoffer van een schietpartij in een nachtclub binnen. Omdat zij daar toch al is, mag zij de persoonlijke bezittingen gaan verzamelen en raakt ze betrokken bij de moordzaak. Daardoor komt ze ook weer oog in oog te staan met haar oude partner, die haar verraden heeft, en met andere demonen uit haar verleden die ervoor gezorgd hebben dat ze in de nachtploeg geëindigd is.
Ze kan de zaken niet loslaten en gaat tegen beter weten in en met gevaar voor eigen leven, op eigen houtje op onderzoek uit…

Het verhaal was boeiend en spannend vanaf het begin en ik merkte dat ik heel gauw als ik maar even tijd had (lees: ’s morgens te vroeg wakker lag) het boek erbij pakte en weer lekker even verder las. De auteur heeft dan ook een hele fijne vlot weglezende schrijfstijl.
Ik vond het trouwens wel leuk om eens te lezen over een nachtploeg, meestal gaat het toch over de dagploeg, en het heeft een hele andere dynamiek en sfeer dan de ‘standaard’ setting, leuke afwisseling!

Voor mij was dit een hele prettige kennismaking met de schrijver en het heeft me zeker benieuwd gemaakt naar de rest. Het einde van dit boek is ook open genoeg (het verhaal is wel afgerond) om open te staan voor meer met Ballard, dus ik ben wel benieuwd of dat er komt.

De Nachtploeg
ISBN 9789022583500 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Originele titel: The Late Show – Vertaald door: David Orthel

[bol_product_links block_id=”bol_5b3f0887be340_selected-products” products=”9200000085183192,9200000085063454″ name=”de nachtploeg” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: De Nachtploeg – Michael Connelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.