Killman Creek – Rachel Caine


LET OP! Bevat (niet te voorkomen) spoilers als je deel 1 nog moet lezen!

Ik kan alleen nog maar aan de schaduw van een man denken die door het nachtelijk duister loopt – ja, hij loopt en rent niet, omdat ik niet geloof dat Melvin Royal op de vlucht is geslagen, ook al jaagt de halve politiemacht van het land op hem –  en die vastbesloten op mij af komt. Op ons.

Korte inhoud|
“Gwen Proctor heeft haar kinderen gered van haar ex, seriemoordenaar Melvin Royal, en zijn verbond van psychopathische handlangers. Maar de strijd is nog niet voorbij. Niet nu Melvin uit de gevangenis is ontsnapt. Niet nu ze een beangstigend sms’je heeft ontvangen…

Je bent nergens veilig.

Haar schuilplaats aan Stillhouse Lake voldoet niet meer. Gwen laat haar kinderen veilig achter bij een goed bewapende buurman. Zelf gaat Gwen op jacht, met de hulp van Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers. Ze weet wat ze moet doen, ze heeft de kunst kunnen afkijken van een van de meest gestoorde moordenaars. Maar waar ze tegen strijdt, is erger dan alles wat ze gevreesd had – een uitgekiend psychologisch spel met als doel haar te vernietigen. Gwen vertrouwt alleen nog op woede en wraak als ze haar prooi nadert. Eén ding is zeker: een van hen zal sterven.”

Stillhouse Lake was anders. Dat had iets blijvends, alsof het leven voor ons allemaal echt opnieuw begon.

Mijn mening
Dit verhaal gaat verder 12 dagen na de gebeurtenissen, de climax, van deel 1: Stillhouse Lake. Ik vond dat echt een geweldig spannende thriller! Kon deel 2 dat verhaal evenaren?

Gwen en haar kinderen Lanny (bijna 15) en Connor (11) leven voortdurend in angst. Zelfs met hun nieuwe identiteit en hun nieuwe woonplaats(en) zijn ze niet veilig voor Gwens ex, seriemoordenaar Melvin Royal. Hij is ontsnapt uit de gevangenis en Gwen weet zeker dat hij achter hen aan komt, geholpen door mensen die van alles voor hem te weten kunnen komen.
Gwen besluit dat er maar één oplossing is: ze moet Melvin als eerste vinden en hem doden, alleen zo kunnen zij en haar kinderen weer vrij en veilig zijn. Ze krijgt hulp van Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers en inmiddels een goede vriend. Het wordt een ingewikkelde en keiharde zoektocht, met hoe dan ook een dodelijke afloop…

Als ik aan mijn vader denk, zowel aan het monster als aan de man, krijg ik geen lucht meer en word ik misselijk, terwijl ik niet weet hoe ik me moet voelen.

Je leest het verhaal – wat af en toe ietsje te langdradig was naar mijn zin in het begin, enige minpunt – vanuit verschillende perspectieven. Die van Gwen en Sam, maar ook van Lanny en Connor, zo krijg je alle gemengde emoties mee die de personages doormaken. De angst, de haat, de wanhoop, maar ook de worsteling van de kinderen die hun vader niet alleen als monster kunnen zien, maar ook als vaderfiguur. Een heel compleet beeld krijg je zo en dat maakt het verhaal heel erg meeslepend.

Het hele verhaal door voel je de zenuwslopende spanning van de jacht en van de macht; want wie heeft nou eigenlijk de touwtjes in handen? En wie zal er uiteindelijk aan het kortste eind trekken?
Heerlijk! Ik heb weer zitten genieten van het onwijs spannende verhaal en ben echt heel benieuwd naar de ontwikkelingen in het derde deel van deze serie, Wolfhunter River! Ik wil zeker MEER!!

Ik wil een eind aan het leven van mijn ex-man maken, want elk moment dat hij nog leeft is weer een moment dat hij mensen pijn doet. En dat hij achter mijn kinderen en mij aan zit.

Killman Creek|
ISBN 9789045217161 – Karakter Uitgevers – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Vertaald door: Peter de Rijk – Deel 2 in de Stillhouse Lake-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5e39301d9c288_selected-products” products=”9200000108382550,9200000115192662,9200000124538597″ name=”stillhouse” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Killman Creek – Rachel Caine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.