Stillhouse Lake – Rachel Caine

Een gewoon leven. Een prettig leven. Niet perfect natuurlijk. Wie had er nou een perfect huwelijk? Maar Gina was tevreden, meestal tenminste.

Korte inhoud
“Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina’s voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien.

Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.”

Op dat moment drong het afschuwelijke besef tot haar door.
Het is geen pop.
En hoewel ze dat zeker niet van plan was geweest, begon ze onbedaarlijk te gillen.

Auteur
“Rachel Caine is de nummer 1 internationale bestsellerauteur van meer dan vijftien romans. Ze woont met haar echtgenoot in Fort Worth, Texas, samen met hun leguanen Pop-eye en Darwin, hagedis O’Malley en schildpad Shelly. Rachel was accountant, professioneel muzikant en verzekeringsexpert en ze werkt nog steeds onder een geheime naam in de bedrijfswereld.”
(www.karakteruitgevers.nl)

Gwen Proctor is de vierde identiteit die ik heb aangenomen sinds ik uit Wichita weg ben. Gina Royal is dood en begraven; die vrouw ben ik niet meer.

Mijn mening
Wat een prachtige cover, hè?! Dat sfeertje! Past echt perfect bij het duistere verhaal…

Als een dronken bestuurder zijn auto de garage van Gina en Melvin Royal inrijdt, komt Gina erachter dat zij en de kinderen al jaren in een leugen leven; haar man is een monster! Hij heeft al meerdere vrouwen op gruwelijke wijze omgebracht. Nadat Gina een tijdje heeft vastgezeten, ten onrechte verdacht van het zijn van het hulpje van Mel, slaan zij en de kinderen op de vlucht voor alle haat en bedreigingen. Ze moeten altijd op hun hoede zijn en blijven nooit ergens lang wonen.
Nu, vier jaar later, lijken ze dan toch een beetje te settelen bij Stillhouse Lake. Gwen Proctor (Gina’s vierde nieuwe identiteit) en haar kinderen Atlanta (14) en Connor (11) knappen het huis op, de haatverspreiding van internettrollen neemt wat af en het lijkt er zelfs op dat ze wat vrienden gemaakt hebben. Een nieuw leven?
Helaas komt er algauw een eind aan de betrekkelijke rust als er een dode vrouw in het meer komt bovendrijven. Omgebracht op vergelijkbare wijze als de slachtoffers van Melvin… Gwen wordt weer een verdachte en de heksenjacht begint weer. Maar Gwen heeft inmiddels wel geleerd om haar mannetje te staan!

Ik begin even met, voor mij, een klein minpuntje aan deze thriller: de onwijs lange hoofdstukken. Ik ben meer van de korte hoofdstukken, dan lees ik een boek sneller uit op de een of andere manier. Maar: dit was dan ook het enige waar ik over viel!

Wat is dit een onwijs spannend en meeslepend verhaal! Je wordt tijdens het lezen helemaal meegezogen in de paranoia van Gwen, vraagt je af of ze niet té wantrouwend is, maar begrijpt haar ook helemaal; ze zal er alles aan doen om haar kinderen veilig te houden! Wat een nachtmerrie hun leven, sowieso al, maar helemaal als alles weer komt bovendrijven… Ik leefde echt enorm mee.
Het verhaal is super spannend en boeiend van begin tot eind. Je moet gewoon doorlezen omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren en hoe het gaat aflopen! En dan volgt er toch een huiveringwekkende climax! Dat einde… ZUCHT!
Ik wil het liefst nu meteen door in deel 2, Killman Creek! Wat een geweldige thriller was dit!

En ook al doen we nog net zo alsof, we zullen echt nooit meer normaal zijn.

Stillhouse Lake
ISBN 9789045218441 – Karakter Uitgevers – 352 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Vertaald door: Peter de Rijk – Deel 1 in de serie

[bol_product_links block_id=”bol_5dac2af264b9d_selected-products” products=”9200000108382550,9200000115192662″ name=”caine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Stillhouse Lake – Rachel Caine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.