In het hol van de wolf – Anna Starobinets

Ja, natuurlijk wél. Daskat wilde heel graag dat iemand eindelijk eens een echt beestachtig misdrijf zou plegen.

Korte inhoud
“Daskat is een jonge ambitieuze politieagent in het Verre Bos, waar dieren zo beschaafd zijn dat ze elkaar niet opeten. Das, zijn oude en tragere chef, zou het liefst met winterslaap gaan. Maar eerst moeten ze de moord op Haas oplossen. Het lijkt overduidelijk dat Wolf alweer de dader is! Alle sporen leiden naar hem én hij was op de plaats van de misdaad. Hoewel, er zijn getuigen die heel iemand anders op de plaats van de misdaad hebben gezien…”

‘Hij is vermoo-oo-óóórd!’ klonk de vertrouwde kraakstem van Ekster. ‘Bee-ee-éééstachtig vermoord!’ 

Mijn mening
Mijn 1e boek van 2020!  En nog een hele leuke ook…

Oude en wijze inspecteur Das en agent Daskat – jong, ambitieus en een heethoofd – moeten een moordzaak oplossen in het altijd zo rustige Verre Bos, waar de dieren elkaar niet opeten. Haas is namelijk vermoord en opgegeten, alleen zijn pluizige staartje is nog over…
Alles wijst erop dat Wolf de dader is en Daskat wil hem maar al te graag achter slot en grendel hebben. Maar gaat het niet te makkelijk? Das voelt aan dat er iets niet helemaal klopt…

Wat is dit een leuke detective! Ik kreeg er een soort Baantjer-gevoel bij. Een oude inspecteur – die in dit geval heel erg aan zijn winterslaap toe is – en een jonge wat roekeloze collega, een zaak die makkelijk lijkt maar dat niet is, en de inspecteur die dan in zijn hoofd al veel verder was met de zaak dan jij doorhebt.

En wat zit er heerlijk veel humor in! De gestoorde coyote met hysterische (lach)buien, kikkers die KwaakBook hebben voor alle roddels, Das die steeds bijna in slaap valt en Daskat die heel graag en echte das wil zijn…
Een heel erg leuk en spannend verhaal, een echt politieverhaal maar dan met dieren met menselijke trekjes in de hoofdrol. De illustraties zijn ook erg sfeervol en brengen de dieren tot leven. Ik ben benieuwd naar meer van deze serie!

‘Van thee word je rustig,’ antwoordde inspecteur Das. ‘Jij zou ook wel een kopje of twee kunnen gebruiken.’ 

In het hol van de wolf
ISBN 9789045123431 – Uitgeverij Querido – 105 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Vertaald uit het Russisch door: Herma Dijkema & Marjolijn Muntinga – Illustraties: Marie Muravski – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_5e0f1fbf1a3de_selected-products” products=”9200000108614142″ name=”wolf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “In het hol van de wolf – Anna Starobinets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.