Remco leest: De lange weg naar genade – David Baldacci

Special agent Atlee Pine van de FBI keek naar de grimmige gevel van het gevangeniscomplex, waar een aantal van de gevaarlijkste menselijke roofdieren ter wereld waren gehuisvest.
Ze was hier vannacht om een van hen te spreken.

Korte inhoud
Special agent Atlee Pine is gestationeerd in het westelijk deel van de Verenigde Staten, waar de bevolking op zichzelf is, de overheid gewantrouwd wordt en de natuur geen genade kent. Op vijfjarige leeftijd werd haar tweelingzusje ontvoerd door een seriemoordenaar en vanaf het moment dat ze oud genoeg was om bij de FBI te gaan, heeft Atlee haar leven gewijd aan het opsporen van degenen die anderen kwaad willen doen. En ze is goed. Heel goed. Ze zou een van de beste profilers van de FBI kunnen zijn, als ze niet de voorkeur gaf aan het bestrijden van criminaliteit in de outback van Amerika boven carrière maken in de slangenkuil van Washington D.C. Een eenzaam bestaan, maar daar heeft ze vrede mee.

Wanneer het verminkte karkas van een muilezel wordt gevonden in de Grand Canyon wordt Atlees hulp ingeroepen. De berijder wordt vermist en hij blijkt niet de enige persoon te zijn die recentelijk is verdwenen. Atlee komt tegenover een gruwelijk monster te staan, maar moet ook de confrontatie aan met een nachtmerrie uit haar verleden.

Het moment, dat er al eeuwen aan zat te komen, was eindelijk aangebroken. Pine leunde naar voren, haar lippen maar twee centimeter van het dikke glas. ‘Waar is mijn zus?’ 

Auteur
“David Baldacci is de succesvolle auteur van meer dan 30 thrillers, romans, jeugdthrillers en kinderboeken. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven.
Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme.”

Zijn slachtoffers waren dood. Hij niet. En deze man had een heleboel doden op zijn geweten.

Remco leest
Ik was wel heel erg nieuwsgierig naar dit boek, een eerste deel van een nieuwe serie en dus een nieuwe hoofdpersoon!

Het boek begint met FBI profiler Atlee Pine’s bezoek aan de man die zij verdenkt van de ontvoering van haar tweelingzus, in een supermaximaal beveiligde gevangenis. Dit vormt een eerste kennismaking met Atlee en haar traumatische verleden.
Wat volgt is een angstaanjagende opeenvolging van gebeurtenissen waarbij Atlee de strijd moet aangaan met niet alleen haar verleden maar ook met een onbekende tegenstander, die wel heel veel invloed lijkt te hebben…

Hoofdpersoon Atlee is een heel interessante persoon, ik kijk dus wel uit naar een hele serie met haar, er zal nog een hoop te ontdekken zijn! Dit was in ieder geval een zeer geslaagde kennismaking.
De omgeving waar het verhaal zich afspeelt, de Grand Canyon, geeft het verhaal een extra dimensie. Het past perfect bij de sfeer van het verhaal en de gemoedstoestand van Atlee Pine. Vanaf het moment waarop het kadaver van een muilezel gevonden wordt, het geen natuurlijke dood blijkt te zijn en Atlee op de zaak gezet wordt, vond ik het verhaal één grote spannende rit in sneltreinvaart. Heerlijk! Gewoon echt weer een hele sterke en boeiende Baldacci.

Kom maar op met de volgende delen in deze serie, ik kijk er in ieder geval vast heel erg naar uit! En ik heb Judith ook wel heel nieuwsgierig gemaakt naar deze Baldacci!

De lange weg naar genade
ISBN 9789400510012 – Uitgever: A.W. Bruna – 400 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Long Road to Mercy – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 1 in de Atlee Pine-serie

2 thoughts on “Remco leest: De lange weg naar genade – David Baldacci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.