Dit ga je niet geloven – Adam Baron

Het was begonnen op een woensdag. Maar niet op zomaar een woensdag. Een woensdag waarop iemand iets deed.
En het was iets GEMEENS.
En gericht tegen juf Martin.

Korte inhoud
“Dit ga je niet geloven: op school haalt iemand verschrikkelijke streken uit met juf Martin! Timon is vastbesloten de boosdoener te ontmaskeren.
Daarnaast probeert hij te ontdekken waarom Veronica’s zieke oma zo mysterieus doet over haar verleden. Lukt het hem om de waarheid boven water te krijgen, voordat het te laat is?
Eén ding is zeker: Timon zal ontdekken dat andere mensen je leven onverwachts een prachtige wending kunnen geven…”

Ik kon het beeld niet uit mijn hoofd krijgen van Nanai die de foto vastklemde alsof het een reddingsboei was. Iets wat haar veiligheid bood.

Mijn mening
Het vorige boek van Adam Baron (ook over Timon) vond ik geweldig, dus ik had veel zin in deze! En hij bleek nog bijna twee keer zo dik ook!

Wolfman Amadeus… Mowgli (geloof ik).

Op de school van Timon is één juf die iedereens favoriet is: juf Martin. Maar nu heeft iemand het op haar voorzien! Wie? En waarom? Timon wil het uitzoeken…
Daarnaast is hij vastbesloten om zijn vriendin Veronica te helpen door uit te vinden wat er precies met haar zieke (en koppige) oma aan de hand is. Zij wil niets zeggen en wordt alleen maar zieker, maar Timon is ervan overtuigd dat er iets gebeurd moet zijn… Heeft het iets met haar vluchtelingen-verleden te maken?

… en dat ze loopt als de gebochelde van de Notre Dame omdat iemand haar hoofd kennelijk met onzichtbaar klittenband aan haar telefoon heeft bevestigd.

Ik was haast vergeten hoeveel humor er in het vorige boek over Timon zat, die zat er nu ook weer in! Wat een genot.
En wat is Timon (10? 11?) toch een lekker joch. Je verplaatst je in zijn hoofd, een nogal chaotisch hoofd, waardoor het verhaal dat ook af en toe is, maar dat geeft helemaal niet. Het is zó’n grappig, maar daarnaast ook zo’n onwijs meeslepend verhaal! Ik heb met een enorme lach op mijn gezicht zitten lezen, maar ook met tranen in mijn ogen gezeten…
Vluchtelingen, verlies, pesterijen en vriendschap, het komt allemaal voorbij. En wat een perfecte afsluiter dat hilarische boekverslag op het eind, echt weer even de zwaarte ervanaf halend. Wat een heerlijk verhaal weer! Echt een dikke aanrader.

We moesten erachter zien te komen wie de tas van juf Martin had opgeblazen. Dat wist ik.
Maar ik moest er éérst achter zien te komen wat er met Nanai aan de hand was.

Dit ga je niet geloven
ISBN 9789463850124 – Uitgeverij Billy Bones – 400 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Originele titel: You won’t believe this – Vertaald door: Anneke Bok – Illustraties: Benji Davies – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5defa8569f0e4_selected-products” products=”9200000115301972,9200000095692071″ name=”adam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.