Meisje van me – Ilse Ruijters

Was Kirsten niet overgeplaatst, maar weg?
Echt weg?
Samen met Emma?

Korte inhoud
“Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een zeer succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst. Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches en geeft zijn succes een gezicht. Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Ze vragen Kirsten, een van de studenten aan de Mindset Academy, om hun draagmoeder te zijn. Zij zegt ja en lijkt volledig achter haar beslissing te staan. Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Maar wanneer Amber en Tom hun meisje de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma te zijn verdwenen. Waar is Emma? Wat is er gebeurd? En is dit Kirstens eigen keuze of zit het verleden hun toch op de hielen?”

Tom was trots op zijn vrouw. Ze was niet alleen knap, ze was ook innemend en ontwapenend.

Mijn mening
De vorige twee thrillers van Ilse Ruijters vond ik erg goed, dus ik was heel benieuwd naar dit nieuwe spannende verhaal!

Amber en Tom hebben een goed leven; Tom heeft de succesvolle Mindset Academy en is een heel bekend coach, dus het ontbreekt ze aan niets. Behalve dat Amber niet zwanger kan worden… Draagmoeder Kirsten heeft hun grootste wens in vervulling doen gaan en de kleine Emma kan bijna naar huis. Maar als Amber en Tom haar op willen halen uit het ziekenhuis, zijn Kirsten en baby Emma spoorloos verdwenen…
Wie doet hen dit aan? Waar zijn ze? Zullen ze Emma ooit in hun armen kunnen sluiten?
Ambers zus Tara, een journaliste voor The New York Times die voor een mensensmokkelzaak in Nederland is, begint te graven in het (zaken)leven van Tom om haar zus te helpen haar baby terug te vinden. En daar vindt ze wel het een en ander wat niet klopt…

Laat ik meteen heel eerlijk zijn en toegeven dat deze thriller me een beetje tegenviel… Er worden in het begin heel veel personages geïntroduceerd, wat de vaart en de spanning er een beetje uithaalt, en daarnaast zijn er heel veel perspectiefwisselingen die ook nog eens niet altijd even duidelijk zijn. Dan was ik aan het lezen en besefte ik halverwege de pagina dat ik nu in iemand anders zijn/haar hoofd zat… En ook zijn de hoofdpersonen nogal zelfingenomen mensen, waardoor ik er niet heel veel sympathie voor voelde.

Wel was ik geïntrigeerd genoeg om door te lezen en las het verhaal lekker vlot, zoals ik gewend ben van Ilse. De tweede helft vond ik het sterkst, daar kreeg ik iets meer feeling met Amber en werd het verhaal nog vlotter en een stuk spannender. En de afloop vond ik erg leuk (al had ik wel al mijn vermoedens). Toch blij dat ik het boek uitgelezen heb dus!

Ze had geen enkele link kunnen vinden tussen de Mindset Academy en illegale handel, maar waar rook is, is vuur.

Meisje van me 
ISBN 9789026342745 – Uitgever: Ambo Anthos – 320 pagina’s – Verschenen: september 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5ddff0815824b_selected-products” products=”9200000107493421,9200000116363185,9200000120715860″ name=”meisje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.