Het Geheime Boek van Sinterklaas – Floortje Zwigtman & Sassafras De Bruyn

Toen je nog klein was, wist je het zeker:
De Sinterklaas die bij ons op school komt, dat is de echte!
Maar ja, dat dachten alle andere kinderen op alle andere scholen ook…

Korte inhoud
“Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de
pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?”

De ene na de andere Sint bleek een hulpsinterklaas te zijn.
Is er eigenlijk wel een echte? Het antwoord is: ja.
Want lang, lang geleden heeft Sint-Nicolaas echt bestaan.
Het probleem is alleen…
Het waren er veertien. Veertien sinten. Die allemaal Nicolaas heetten.

Hoe zit dat? Is de Kerstman meer dan een broer of neef van Sinterklaas? Is hij soms Sint-Nicolaas in vermomming? Speelt de Sint voor Kerstman?

Auteur & illustrator
“Floortje Zwigtman duikt voor dit magische overzichtsboek in de archieven van de Sint en Sassafras de Bruyn zorgt voor de fenomenale illustraties.”
(www.rubinstein.nl & www.vanhalewyck.be)

‘Daar wordt aan de deur geklopt, Wie zal dat zijn?’
Het antwoord op die vraag is niet zo simpel als het lijkt. (…) Want het verhaal van de helper van Sinterklaas zit ingewikkeld in elkaar.

In de middeleeuwen waren duivels de helpers van Sint-Nicolaas. (…)
Wat moest Sint-Nicolaas met zo’n stelletje griezels?

Mijn mening
Nu onze jongens doorhebben dat Sinterklaas niet echt bestaat, leek dit boek me heel erg leuk voor ze. Nadat ik hem uit had heeft Remy hem ook meteen opgepakt, en hij is tot nu toe net zo enthousiast als ik!

Wie was de echte Sint-Nicolaas? Wat is het verhaal van de helper(s) van Sinterklaas door de eeuwen heen? Waarom zit Sint op een witte schimmel, komt hij aan op een stoomboot en gaat hij in een optocht door de stad?
Op al deze (ingewikkelde) vragen én op nog veel meer vragen krijg je in dit prachtig geïllustreerde boek antwoorden.

De illustraties in het boek hebben een klassieke sfeer, zijn warm, kleurrijk en humoristisch. Echt een genot om naar te kijken! En gelukkig zijn het er héél veel.
Er staat heel veel info in het boek, op een leuke laagdrempelige manier verteld, met onwijs veel humor, geweldig! Daarnaast staan er korte verhaaltjes in ter illustratie, staan er Sinterklaasliedjes met uitleg in, recepten, tips om een goed gedicht te schrijven, etc…
Echt een heel compleet naslagwerk voor wie alles te weten wil komen over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest!  Ik heb enorm zitten genieten van dit boek en raad hem zeker aan voor de feestdagen!

Kan Sinterklaas niet beter met een containerschip komen?

Het Geheime Boek van Sinterklaas
ISBN 9789461319937 – Uitgever: Rubinstein & Van Halewyck – 172 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Illustraties: Sassafras De Bruyn – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5dde41aed9948_selected-products” products=”9200000115178435″ name=”sint” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.